Adana Barosu’ndan duyarlılık çağrısı

ADANA (BÖLGE)-Adana Barosu, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile ÇHD üyeleri Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Engin Gökoğlu, Ayşegül Çağatay ve Oya Aslan’ın tutuklu bulundukları cezaevlerinde, adil yargılama hakkı başta olmak üzere bir dizi taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle 3 Şubat’ta başlattıkları açlık grevi nedeniyle açıklama yaptı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan hukuksuzluklar ve uğranılan kaksızlıklar karşısında sessiz kalmalarının mümkün olmadığını vurguladı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açıklamasında görüş ve düşüncelerini paylaştı. Ülkemizde meslektaşlarının mesleki faaliyet ve düşüncelerinden kaynaklı soruşturmalara maruz kaldığını, haksız tutuklanmalarıa, kolluk kuvvetinin baskı ve şiddetine uğradıklarını hatırlattı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, adil yargılanma, hak, hukuk ve adaletin yaşama geçmesi talebiyle açlık grevine başlayan 8 meslektaşı için açıklama yaptı.

“Kuvvetler Ayrılığı ilkesinin yok edildiği, yargının yürütmenin eksenine alındığı güzel ülkemizde avukatlara yönelik baskılar ortada iken, üstlendikleri dosyalardan ötürü haklarında verilen cezalar hızla kesinleştirilmeye çalışılırken, Çağdaş Hukukçular Derneği mensubu meslektaşlarımız ne yazık ki 3 Şubat’tan beri açlık grevindeler. Uğradıkları bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe boyun eğmemek için açlık grevindeki meslektaşlarımıza ve taleplerine karşı görev ve sorumluluk noktasındaki kişilerden duyarlılık bekliyoruz.

Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere, ulusal ve uluslararası demokratik kamuoyunu yaşanan bu vahim hukuk dışılığa karşı duyarlı olmaya, açlık grevine ve taleplere karşı olumlu yanıt vermeye çağırıyorum. Adalet arayışında olduğumuz bugünlerde meslektaşlarımızın bu haklı taleplerinde onların seslerine biz hukukçularda ses olacağız. Baro olarak bu karanlık günlerin ülkemizde son bulmasını, aydınlık, güneşli günlere ulaşmayı istiyoruz.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor