Osman Yereşen unutulmadı

ÇGC kurucu üyelerinden, Seyhanspor’un uzun yıllar başkanlığını yapmış olan duayen gazeteci Osman Yereşen  ölüm yıldönümünde torunu Reha Yereşen’in düzenlediği bir etkinlikle anıldı.

Anma törenine, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir,ASKF Genel Başkanı Ahmet Bozan, FİLA Uluslararası Güreş Milli Hakemi Hüseyin Başçı, Gençlik Hizmetleri İl Spor eski Müdürü Tuncer Akdoğan, Atletizm ve Hentbol Şube eski Müdürü Kazım Tekin ile ÇGC üyeleri ve bazı basın mensupları katıldı.

ADANA (BÖLGE)-Çukurova Gazeteciler Cemiyeti kurucu üyelerinden, Seyhanspor’un uzun yıllar başkanlığını yapmış olan Osman Yereşen vefatının .yıldönümünde torunu Reha Yereşen’in düzenlediği bir etkinlikle anıldı.

ÇGC’nin Kültür ve Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen etkinliğe, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Genel Sekreteri Ömer Üney, Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Arat ile birlikte ASKF Genel Başkanı Ahmet Bozan, FİLA Uluslararası Güreş Milli Hakemi Hüseyin Başçı, Gençlik Hizmetleri İl Spor eski Müdürü Tuncer Akdoğan, Atletizm ve Hentbol Şube eski Müdürü Kazım Tekin ile ÇGC üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC’nin kurucu üyesi ve eski genel sekreterlerinden Osman Yereşen’i unutmadıklarını belirterek, her geçen yıl rahmet ve özlemle andıklarını dile getirdi. Esendemir, “Osman Yereşen gazeteciliğin yanı sıra hakemliğiyle de spor adamlığıyla da Türkiye’de nam salmış çok değerli bir ağabeyimizdi. Osman Yereşen büyüğüyle büyük olan, küçüğüyle küçük olan karıncayı bile incitmekten çekinen bir meslek büyüğümüzdü. Seyhanspor gibi yıllara dayanan bir kulübün de efsanevi  başkanlığını yapmıştı. Rahmet ve özlemle, saygıyla  anıyoruz” dedi.

Adana ASKF Genel Başkanı Ahmet Bozan da merhum Osman Yereşen’in amatör sporla olan katkılarını dile getirdi. Bozan, “Osman Yereşen ağabeyimiz Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda da onur kurulu başkanlığı yapmış bir insan, bir değer. Hem Seyhanspor’da uzun yıllar başkanlık ve yöneticilik, hem de amatör sporda uzun yıllar başkanlık ve yöneticilik yapmıştır. Sporla iç içe olan bir gazeteci ağabeyimizdi. Bizler de Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak hem onu 11.ölüm yıldönümünde anmaya geldik” diye konuştu.

Adana Gençlik Hizmetleri İl Spor eski Müdürü Tuncer Akdoğan da Osman Yereşen’le çok eskilere dayalı bir dostluğa sahip olduğunu belirterek, “Görev yaptığım süre içerisinde Osman abi spor camiasında hep ileriye yönelik işlerde bizlere destek oldu. Gerek nükteleriyle gerek söylemleriyle hep bizlere yol gösterici idi” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü Atletizm Şube eski Müdürü Kazım Tekin ise gerek sporcu kimkliği ve gerekse de renkli ve saygın kişiliğiyle herkese örnek olan Osman Yereşen’i asla unutmayacaklarını dile getirdi.

Törene katılan gazetecilerden Ramazan Şanıvar ve Hüseyin Sungur’un konuşmalarından sonra etkinliği tertipleyen Osman Yereşen’in torunu Ahmet Reha Yereşen de çok duygulandığını belirterek, katılımcılara teşekkür etti. Reha Yereşen, “Dedem  eminim bulunduğu yerde sizleri izliyor, bundan da çok büyük keyif alıyordur. Dedemle ilgili en güzel şeyleri sizler söylediniz. Sizler onunla beraber yaşadınız, ben sadece torunu olarak böyle bir dedeye sahip olduğum için çok büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. İyi bir Atatürkçüydü, demokrattı, iyi bir  müslümandı. Ondan çok şey öğrendim” diyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor