Vali Demirtaş, ‘Bu yüce makam herkese nasip olmaz’

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’nın yola döşediği patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Er Fatih Yeniay’ın sene-i devriyesi münasebetiyle düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı.

Şehidin ailesinin acısını paylaşarak sene-i devriyesinde aileyi yalnız bırakmayan Vali Demirtaş, “Şehadet bir çağrıdır, bir davettir, bir seçilmişliktir. O yüzden islam büyüklerinin tamamı şüheda olmayı, şehit olmayı istemişler ve bunun için dua etmişlerdir. Fakat bu yüc emakam, herkese nasip olmaz. En büyük arzumuz, Allah yolunda şehid olmaktır, sözünü şiar edinmiş bir millet olarak, şehitlerimizin vatanımız uğruna gösterdikleri fedakarlığı hiçbir kzaman unutmayacağız. Bu vatan için, dinimiz için, bayrağımız için şehadet şerbetini içmiş bütün şehitlerimize ve bu uğurda gazi olup ebedi aleme göçmüş bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Şehidin baba ocağında Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Mevlid-i Şerif programında Şehit Jandarma Er Fatih yeniay ve tüm şehitler için dualar edildi. Yapılan duaların ardından Mevlid-i Şerif’e katılan misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor