Gençlik Merkezi’nden İdlib’e yardım kampanyası

HABER: Güleser KELEŞ

ADANA (BÖLGE)-Adana Gençlik Merkezi, Müdürü Mehmet Tosun önderliğinde yürüttükleri yardım kampanyası ile topladıkları gıda, battaniye ve giysilerden oluşan yardım malzemelerini, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kızılay Adana Şube Başkanlığına teslim etti.   

Tosun; Önceliğimiz insan

Yardım malzemelerinin Kızılay araçlarına yüklenmesinin ardından görüşlerini açıklayan Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun şunları kaydetti. “Arkadaşlar bildiğiniz gibi İdlib, Hatay ilimizin karşısında yer alan ve 130 kilometrelik sınırımız olan bir kent. Yani deyim yerindeyse kapı komşumuz. Özellikle Ekim 2015’ten bu yana çok şiddetli hava ve kara saldırılarına maruz kalan Suriye’de en fazla göçü alan illerden biri konumunda. Ülke genelindeki saldırılar ve zorunlu göçlerden dolayı yaklaşık 4 milyon sivilin sığındığını biliyoruz. Ve bunların büyük çoğunluğu yetersiz çadırlarda, çetin kış şartları altında, hem barınma hem de beslenme sorunu yaşıyorlar. Gerek Kızılay yetkilileri, gerekse bölgeye giden gönüllü kuruluşlardan arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde, hepsinin ortak söylemi şu oluyor; “Biz buradaki tabloyu görmeden vahametini anlayamamışız. Keşke buraya daha fazla malzeme getirseydik” diyorlar. Şimdi ben de size, oradaki dramı ne kadar anlatırsam anlatayım, yarım saat sonra hepsini unutur, normal yaşamınıza devam edersiniz. Ancak görsel hafıza öyle olmuyor arkadaşlar. İnsanların çektikleri ıstıraplara bire bir şahit olursanız onu ömür boyu aklınızdan çıkaramıyorsunuz. 

Türk toplumu olarak bizler, yüz yıllardır din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşen insanlara yardım etme misyonunu üstlenmişiz. Bu günde aynı misyonla, dünyanın neresinde bir mazlum ihtiyaç duysa elimizi uzattığımız gibi,  İdlib’e de yardım elimizi uzatıyoruz. Yaşanan iç savaştan etkilenen siviller ve muhtaçlar için hazırldığımız yardım paketlerinde bölge halkının kış aylarında ihtiyaç duyacağı pek çok malzeme yer alıyor.  Gençlik Liderlerimiz, Gönüllü Gençlerimiz ve hayırseverlerin bağışlarıyla destek verdiği yardım kampanyası sonucu; battaniye,  gıda, içerisinde bot, mont, atkı, bere ve eldivenin yer aldığı acil giysi paketlerini bölgeye ulaştırmak üzere Kızılay Başkanlığımıza teslim ettik.

Ben buradan öncelikle bu işin düşünülüp uygulanmasında emekleri olan, Gençlik Liderlerimiz ve tüm personellerimize, Gönüllü Gençlerimize, hayırseverlerimize ve malzemelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayacak olan Kızılay yetkililerimize tüm mazlumlar adına şükranlarımı sunuyorum.”

Daha sonra Kızılay araçlarına yüklenen malzemeler, İdlib’e doğru yola çıkarken, Adana Kızılay İl Başkanı Ramazan Saygılı yardım kampanyasında emeği geçenler teşekkür belgesi ve Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun’a plaket takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor