Minik Eller Kızılay İle Birleşti

ADANA (BÖLGE)- Çukurova Kaymakamlığı, Çukurova Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Çukurova Åžubesi, ilk okul çağındaki çocuklara yardımlaÅŸma ve Kızılaycılık bilincini oluÅŸturmak için ‘’Minik Eller Koca Yürekler Projesini’’ hayata geçirdi. 

 Adana’nın Çukurova ilçesinde bulunan ilk okullarda uygulanan proje kapsamında, çocuklar kendi harçlıklarıyla aldıkları gıda malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıttı. 

 Ã‡ukurova Kaymakamı Osman Sarı ve Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Ãœyesi Ramazan Saygılı’nın da katıldığı bir etkinlikle ihtiyaç sahiplerine ulaÅŸtırılan yardım malzemelerini, çocuklar Kızılay üniforması giyerek dağıttı. 

 Ã‡ocukların, küçük yaÅŸlardan itibaren ihtiyaç sahibi insanları anlamaları, saÄŸduyulu ve anlayışlı olmaları, dostluk ve sürekli barış bilincini kavramaları için hayata geçirilen ‘’Minik Eller Koca Yürekler Projesi’’nin etkinliÄŸinde konulan Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, ‘’EÄŸitimin en temel kademesi ilkokul olduÄŸundan, bu proje ile çocukların, insan haklarına saygılı, kiÅŸilik ve teÅŸebbüse deÄŸer veren, topluma karşı sorumluluk duyan bireyler olarak yetiÅŸmesi için tohumlar serptik’’ dedi. Kaymakam Sarı Kızılay’a da toplumun bütün noktalarına ‘’iyiyi’’ ulaÅŸtırma konusunda verdikleri desteklerden dolayı teÅŸekkür etti. 

 Etkinlikte konuÅŸan Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Ãœyesi Ramazan Saygılı ise, okullarda çocuklara Kızılay eÄŸitimi verdiklerinden, anlatmaktan ziyade yaÅŸamanın daha etkili olduÄŸu bilinciyle hareket ederek çocukların Kızılay ile beraber, sahada bizzat kendi harçlıklarıyla aldıkları gıdaları ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını görmekten mutluluk duyduklarını kaydetti. 

 Saygılı, ‘’Bizler 152 yıldır maÄŸdura ve mazluma dokunmayı bir yaÅŸam felsefesi edindik. Kızılay olarak toplumun tüm kesimlerine ve dil, din, renk, ırk ayırt etmeksizin dünyadaki mazlumlara yardım etmeyi bir gördük. Okullarımızda, yavrularımızın harçlıklarıyla topladıkları gıdaları ve ihtiyaç maddelerini birlikte dağıtmanın tadına vardık. Bu küçük yavrularımız da geleceÄŸin Kızılaycıları olarak güzel bir iÅŸe destek verdiler’’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor