ADANALI FUTBOL HAKEMİ ZORBAY KÜÇÜK FİFA’YA KOŞUYOR

Adanalı Futbol Hakemi Zorbay Küçük, yönettiği karşılaşmalarda ki başarısı, kendisini sürekli geliştirmesi, yaptığı görevi çok önemsemesi nedeniyle gelecekte süper ligde aranan hakem olacağı kanısındayım.

Adana spor tarihinde ilk Uluslararası FİFA Hakemi Merhum Ali Timur’dur. Daha sonra İlyas Ayan uzun yıllar başarıyla Türkiye liglerinde ve yurtdışında maçlar yöneterek dikkati çekti. Son FİFA Kokartlı Hakemimiz ise Ayhan Yücebilgiç oldu. Süper ligde en fazla derbi verilen hakem unvanına sahip olan Ayhan Yücebilgiç, çeşitli nedenlerle hakemlikten erken koptu. Yücebilgiç 5 yıl daha üst düzeyde hakemlik yapacak kapasitedeydi.

Kentimizde bu fırsatı ve şansı 27 yaşında ki Zorbay Küçük yakaladı. En son Sivasspor’un 1-0 kazandığı Alanyaspor karşılaşmasında da gözlemcisinden iyi not alarak Merkez Hakem Kurulu üyelerinin gözüne giren Zorbay Küçük, kendisine model olarak şu anda İstanbul’da futbol hakemliği yapan ağabeyi Mehmet Can’ı aldı. Her yönettikleri karşılaşmadan sonra 2 kardeş hataları ve iyi tarafları analiz ederek kendilerini sürekli yenilediler.  Ancak Zorbay, çok çalışarak hakemlikte ağabeyin önüne geçti.

Zorbay Küçük, aynı zamanda Adanaspor alt yapısında yetişen profesyonel takıma kadar yükselen, daha sonra ki yıllar attığı goller ve asistleriyle Malatyaspor’da adından söz ettiren milli futbolcu Feyzullah Küçük’ün oğludur. Ancak, Zorbay Küçük, annesinden uzun yıllardır ayrı yaşayan babasını affedemiyor. Zor koşullarda ağabeyi Tekstil Mühendisi olurken, kendisi de Çukurova Üniversitesi’nde ekonomi okudu. Bu nedenle baba-oğul uzun yıllardır görüşmüyorlar. Hatta Zorbay Küçük, adının babasıyla anılmasını da sıcak bakmıyor.

2010 yılında HİF hakemi olarak hakemliğe adım atan Zorbay Küçük, 2012 yılında il hakemliğine, 2014 yılında Bölgesel Hakemliğe, 2015 yılında da C klasman hakemliğine yükseldi. 2016 yılında B klasman hakemliğine terfi etti. Atletik testlerde ve diğer sınavlarda yüksek not alan, ayrıca iyi derecede İngilizce bilen Zorbay Küçük, 11 süper lig, 2 kupa ve birçok 2 ve 3. ligde verilen fırsatları iyi değerlendirerek kendini kanıtladı.

YÜCEBİLGİÇ: “ZORBAY BİR AKSİLİK YAŞAMASA FİFA KOKARTINI TAKAR”

Geçirdiği kazadan sonra gözlemciliği de bırakan eski FİFA Kokartlı hakem Ayhan Yücebilgiç, Zorbay Küçük’ün sakin yapıda, yetenekli birisi olduğunu, yakın zamanda derbi görevi verileceğine inandığını belirterek, “Zorbay’ı yakından izliyor ve çok beğeniyorum. Allah her zaman hakem şansı versin. Futbolculara güler yüzle yaklaşması çok doğru. Yerinde sertleşmesini de biliyor. Çok iyi derecede İngilizce bilmesi de büyük avantaj. Yaşı da genç. Öyle sanıyorum yakın zamanda FİFA Kokartı takar. Bunun Adana hakemliği ve sporuna da katkısı olur. En önemlisi çevresine ve özel yaşamına dikkat etmesidir. Yolu açık olsun” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor