‘İlimiz adeta bir kültür hazinesi’

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda, Adana’nın turizm sektöründe hak ettiği konuma ulaşması yönünde yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi. Vali Demirtaş, “Adeta bir kültür hazinesi olan ilimizin turizm potansiyelini elbirliği ile en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” dedi.

Vali Demirtaş; tarihi geçmişi, coğrafi konumu ve doğal güzellikleriyle ister günübirlik isterse konaklamalı turizmde olsun Adana’nın bir cazibe merkezi haline gelebilmesi hususunda yürütülecek çalışmaların önemine değindi.

Bu bağlamda kültür ve sanat faaliyetlerinin daha da öne çıkarılması gerektiğini ifade eden Vali Demirtaş, “Düzenlenen festivaller, furalar, konserler, turlar ve benzeri etkinlikler kentimizin bilinirliğini arttırmaya yönelik önemli etkinliklerdir. Bu etkinliklerin nicelik ve niteliğinin arttırılarak tanıtım faaliyetlerine ağırlık verilmesinin kentimizin turizm potansiyeline katkılar sunacağı bir gerçektir. Bu hususta tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve turizm sektöründe çalışan herkese önemli sorumluluklar düşüyor. Adeta bir kültür hazinesi olan ilimizin turizm potansiyelini elbirliğiyle en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor