En lezzetli eğitim

Adana, Mersin ve Hataylı aşçılar, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’nun işbirliğinde düzenlenen 5 günlük kursta 16 ilden 20 öğretmene balık çeşitleri ile karides, kalamar, ahtapot ve ıstakoz pişirmenin inceliklerini öğretti.
HABER: Eylem USNEKER
ADANA (BÖLGE)-Çukurovalı aşçılar, Adana’da
düzenlenen Deniz Ürünleri Hazırlama, Pişirme ve Sunum Teknikleri Kursu’nda
Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan öğretmenlere balık ve deniz
ürünlerinin en lezzetli haliyle pişirilip, sunulması konusunda eğitim verdi. Tüm Aşçılar ve
Pastacılar Konfederasyonu’na (TAŞPAKON) bağlı Akdeniz Aşçılar ve
Pastacılar Federasyonu’na üye (AKAPAFED) Adana, Mersin ve
Hatay’daki Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin deneyimli mutfak şefleri, 5 günlük
eğitimde 16 ilden gelen 20 öğretmene balık çeşitleri ile karides, kalamar,
ahtapot ve ıstakoz pişirmenin inceliklerini öğretti.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün Sarıçam
Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlediği Deniz Ürünleri Hazırlama, Pişirme ve Sunum Teknikleri Kursu’na Adana,
Afyonkarahisar, Balıkesir, Manisa, Düzce, İstanbul, Aydın, Sivas, Ankara,
Kırşehir, Sakarya, İzmir, Bursa, Muğla, Yozgat ve Gaziantep’ten öğretmenler
katıldı.
LEZZETİN PÜF NOKTALARINI ÖĞRETTİLER
Metro Toptancı Market ve Sunar Elita Gıda’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen
etkinlikte Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Derviş Göçmen, Mersin
Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Musa Güvençli, Hatay Aşçılar ve
Pastacılar Derneği Başkanımız Özgür Dede ile TAŞPAKON’a bağlı mutfak şefleri,
kursiyer öğretmenlere teorik bilgiler aktarıp, uygulamalı eğitim verdi. Balık
ve deniz ürünlerinin çeşitleri, tazeliğini koruması, temizleme, pişirim ve
sunum başlıklarında verilen eğitimde, usta mutfak şefleri kursiyerlerle
birlikte uygulama yaptı.
Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Derviş Göçmen,
eğitimin ardından yapılan sınavda kursiyer öğretmenlerin
büyük başarı gösterdiğini belirtip, “Geleceğin mutfak şeflerini yetiştiren
öğretmenlerimize balık ve deniz ürünlerini en lezzetli haliyle sofralarda
sunulması için bilgi ve deneyimlerimizi aktardık. Mesleki eğitimin yanı sıra
dostluk köprüleri kurup, Türk mutfağının daha iyi seviyelere yükselmesi için
güç birliği yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı yöneticilerinin TAŞKAPON
yöneticilerimize ilettiği teşekkür mesajları, bütün yorgunluğumuzu unutturdu.
Bundan sonraki süreçte de eğitim çalışmalarımıza yenilerini ekleyip, gastronomi
dünyasına katkılar sunmanın gayreti içinde olacağız” diye konuştu.