ADANA’DA HERKES BADMİNTON OYNAYACAK

(BÖLGE ÖZEL)-Türkiye Badminton Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ceyhun Öktem, 8 yıldır görevde bulunduğunu, bu zaman içinde sporcu, hakem ve antrenör sayısında patlama yaşandığını söyledi.

Öktem, BÖLGE GAZETESİNİ ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Öktem, 8 yıl önce göreve geldiğinde sadece 35 lisanslı sporcu bulunduğunu, bu sayıyı bin 500’e çıkardığını, 3 kulüp faaliyet gösterirken bu sayının günümüzde 35’i bulduğunu kaydetti.

Tüm sporların temelini okulların oluşturduğunu, badmintonun girmediği okul kalmadığını ifade eden Öktem, konuşmasında şunlara yer verdi:

“8 yıldır il temsilcisi olarak görev yapmaktayım. Bu zaman içinde sporun tüm paydaşlarıyla koordineli çalışarak lisanslı sporcu, kulüp, hakem ve antrenör sayısında patlama yaşanmasını sağladık. Bu başarıyı elbette tek başıma sağlamadım. Başta yerel yöneticiler olmak üzere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, okul müdür ve yöneticileri, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve antrenörlerin büyük desteğini gördüm. Özellikle son aylarda Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’den malzeme ve tesisin yanı sıra deplasmana giderken otobüs tahsis etmesi bizleri mutlu ediyor. Anadolu Yıldızlar Ligi’nde Türkiye genelinde her sene önemli başarılar elde ediyoruz. Bu yılda yâri final için 3-5 Nisan tarihleri arasında Afyon Karahisar’a, Türkiye finalleri için 1-3 Mayıs tarihleri arasında Niğde’ye gideceğiz. Kulüplerde de Ülfetspor ve Yüreğir Belediyespor’un önemli başarılara imza atacağına inanıyorum.”

ÖDENEK YETERSİZLİĞİ BAŞARIYI ENGELLİYOR

Ceyhun Öktem, özellikle okullarda çok yetenekli sporcuların bulunduğunu, gurup, yarı final ve final müsabakalarına ödenek yetersizliği nedeniyle gidemediklerini belirterek, “Çok yetenekli sporcularımız var. Ancak, Adana şampiyonu olan okullar maddi sıkıntı nedeniyle kent dışındaki müsabakalara gidemiyorlar. Okulların böyle bir ödenekleri yok. Deneyim kazanmak için bol bol maç yaparak deneyim kazanılması gerekir.  Bireysel ilişkilerle turnuvalara katılıyoruz. Yerel yöneticiler ve sponsor kuruluşlardan daha büyük destekler bekliyoruz” diye konuştu.

Öktem, her yaşta herkesin yapacağı badminton sporunu ana okullarından köylere kadar taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor