Spor salonlarında yoğunluk başlıyor

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte fazla kilosu olanlar ve kilosu olmayıp da formlarını korumak isteyenler spor salonlarına akın ederek, hocalar eşliğinde spor yapıyorlar. Birbirinden zor hareketleri büyük bir azimle yapan kadınlar, güzel bir görünüme sahip olmak ve sağlıklı olmak için düzenli spor yapmaya mecbur olduklarını ifade eden kadınlar, herkesin düzenli spor yapması gerektiğini ifade ediyor.

Spor hayatın her anında yapılması gereken sağlıklı ve zinde kalmak için yapılan en büyük uğraşıların başında geliyor. Hem beden hem de ruh sağlığına iyi gelen spor, yaz kış demeden düzenli olarak yapılması sağlık için olmazsa olmazlar arasında yer alırken kış mevsiminde kilo alanlar yaz mevsimi öncesinde fazla kilolarından kurtulmak için spor salonlarına akın etmeye başladılar.

Sporun günümüzde sadece zayıflama ve formda kalmak için yapıldığı düşünülse de düzenli olarak yapıldığı takdirde beden ve ruh sağlığına çok iyi geldiği ifade ediliyor. Profesyonel salonlarda uzmanların kontrolünde yapılan spor, kişilere fit bir görünüm kazandırmasının yanında sağlıklı bir vücuda sahip olmalarını da sağlıyor.

Yaz mevsimine formda ve fit bir görünümle girmek isteyenlerin spor salonlarına akın ettiğini belirten Spor Hocası Hakan Eksan; “Yaz mevsimi öncesinde spor salonları en kalabalık dönemlerini yaşıyor. Çünkü kış mevsiminde yapılan hareket sayısının azalması, beslenme alışkanlıklarının değişmesi beraberinde fazla kiloları da getiriyor. Yani her insan ister istemez kış mevsiminde kilo alabiliyor. Alınan kilolar kış mevsiminde sorun oluşturmazken yaz mevsiminde insanların korkulu rüyası haline geliyor. Bu nedenle de bahar mevsimi ile birlikte bizlerin yoğunluğu da başlıyor. Ancak spor yapmak sadece kilo alıp verme dönemlerinde değil sürekli yapılması gerekir. Yani sporu bir yaşam felsefesi kabul etmemiz ve düzenli spor yapmaya özen göstermemiz gerekiyor. Biz buraya gelen herkese bunu tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu. (HABER: Uğur BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor