Şimşek’te Cüneyt Dumlupınar dönemi

Adana Demirspor’da Uğur Tütüneker ile yollar ayrılmasından sonra takımın başına Cüneyt Dumlupınar getirildi. Sportif direktör olarak görev yapan Cüneyt Dumlupınar Mavi-Lacivertliler’in yeni teknik direktörü oldu.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak yaptığı açıklamada, “Çok değerli Adana Demirspor taraftarları önceki akşam itibariyle Uğur hocayla yollarımızı ayırdık. İnsan olarak çok değer verdiğim ve sevdiğim bir insan. Allah yolunu açık etsin. Hayat böyle bir şey, bazen kan değişikliğine ihtiyaç duyulur. Takımın başında Cüneyt Dumlupınar olacak” ifadelerini kullandı.

CÜNEYT DUMLUPINAR KİMDİR?

39 yaşındaki teknik direktör kariyerisnde 3 takım çalıştırdı ve 2 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. 2014-15 sezonunda TFF 1.Lig’de Kayserispor’u çalıştıran Dumlupınar, ligde 30 maçta 20 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile takımı şampiyon yaptı. Aynı sezon Türkiye Kupası’nda 10 maçta görev alan Cüneyt hoca, 10 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

2015-16 sezonunda 1.Lig’de Karşıyaka’da görev yapan hoca, 1’i Türkiye Kupası olmak üzere 7 maçta görev aldı. 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Cüneyt Dumlupınar ile yollar ayrıldı. Geçen sezon 2.ligde Fatih Karagümrük’ün teknik direktörlüğünü yapan genç teknik adam, takımını Play-Off finalinden 1.Lig’e yükseltti. Bu sezon Karagümrük ile 7 maçta sadece 1 mağlubiyet alırken, yollar ayrıldı. 39 yaşındaki  teknik adam 82 maçta görev alırken, 2 puan ortalaması yakalarken, Kayserispor ve Fatih Karagümrük ile şampiyonluk yaşadı. (HABER: Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor