KURTTEPE SPOR SAĞIRLAR FUTBOLCULARI ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR

(BÖLGE ÖZEL)-Adana Kurttepe Sağırlar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Vedat Özçelik, yerel yöneticilerden ve iş dünyasından gerekli desteği göremediklerinden yakındı.

Özçelik, başta futbol olmak üzere hentbol, voleybol ve atletizmde faaliyet gösterdiklerini, 120’ye yakın lisanslı sporcuya sahip olduklarını, destek ve kaynak bulmaları halinde branş sayısını ve lisanslı sporcu sayısını artıracaklarını söyledi.

Futbolda hayli başarılı olduklarını ifade eden Özçelik, en büyük desteği İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı eski Milli Futbolcu Halit Yürük’ten gördüklerini belirterek, konuşmasında şunlara yer verdi;

“Futbolda C Grubu’nda lider durumdayız. Geçen hafta Çorum Sağırspor’u 5-0 gibi farklı skorla yenmeyi başardık. Bu maçta 4 golümüzü milli futbolcumuz Ömer Akbulut attı. Şu anda lider durumundayız. Haftaya grubun en güçlü ekiplerinden Ankara Sincanspor’u yenerek aradaki farkı açmayı hedefliyoruz. Antrenman yapacak saha bulmakta zorlanıyoruz. Başta yerel yöneticiler olmak üzere iş dünyasından gerekli desteği göremiyoruz. Sucuzade Mahallesi Muhtarı Nihat Akyıldız olmak üzere 26 yıldır İşitme Engelliler İl Temsilciliği yapan eski milli futbolcu Halit Yürük’ten büyük destek görüyoruz.  Neyse ki deplasman giderlerini federasyon karşılıyor. Zaman zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Çukurova Belediye Başkanı Sonar Çetin’den küçük yardımlar alıyoruz. Seyhan Belediyesi de salon sporları için Şakirpaşa Spor Salonu’nde antrenman yapmamıza izin veriyor. Bizler bu destekleri yeterli bulmuyoruz.”

Özçelik, milli atlet Ayşegül Yılmaz’ın 400 ve 800 metrede Türkiye birinciliği bulunduğunu, destek verilmesi halinde Balkan Şampiyonası ve uluslararası müsabakalara katılabilecek kapasitede olduğunu da sözlerine ekledi.

-YÜRÜK: “ENGELLİLERİ SPOR SAYESİNDE ÜRETKEN HALE GETİRİYORUZ-

İşitme Engelliler Federasyonu Adana İl Temsilcisi Halit Yürük, engelli bireyleri spor sayesinde üretken hale getirdiklerini, kendilerine pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi.

Engellilerin büyük çoğunluğunun dar gelirli aile çocukları olduğunu ifade eden Yürük, “Engelliler küçük desteklerle yetinen insanlar. Bu nedenle başta valimiz olmak üzere belediye başkanları ve iş dünyasından yardım bekliyoruz. Aksi halde bu çocuklarımız kötü alışkanlıklar edinerek araya gidecekler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’de sorunların çözümünde yardımcı ve yol gösterici olmalıdırlar” diye konuştu.

Yürük, futbol maçlarının halka açık ve ücretsiz olduğunu, spor severlerin ailece maçlara gelerek destek vermelerinii istedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor