DEMİRSPOR AYAĞINA SIKIYOR

Teknik Direktör Uğur Tütüneker’in görevine son veriliyor. Yakın rakipler puan kaybediyor. Maçtan bir gün önce ciddi açıklama yapılmadan haftalardır takımın en iyilerinden, her mevkide oynayacak kapasitede, sol bek oynamasına rağmen hücuma katılan, orta yapan Senegalli Rassoul’ü kadro dışı bırakılıyor. Bunun Adanaca tarifi “ayağına sıkmak”. Burada Rassoul’a değil aynı zamanda takıma ceza verildi.

Yıllardır stattan çıkarken seyircilerin arasında yürüyerek onların konuşmalarını dinlerim. Bazen gazetecilerin düşünmediği yorumları getirirler. Demirspor-Akhisar maçından sonra da seyircilerin arasında yürüdüm. Hayli üzülen, kahrolan ve hafta arası olmasına rağmen stadı dolduran taraftarların kendi aralarında konuşmalarının bazıları şöyle:

“Maça gelmek istemiyorum. Çünkü her maçtan sonra hasta oluyorum. Vallahi de billahi de Adana Demirpor evladım olsa evlatlıktan ret ederdim. Eşim olsa boşamış,  anam babam olsa yüzüne bakmazdım. Metin Korkmaz denen kişi  Demirspor’u soydu soğana çevirdi. Başkanı kafaya almış. Demirspor’u o yönetiyor. Teknik direktörler piyon.”

“Uğur hoca neden gönderildi.? Takımın en iyilerinden Rassoul, Akhisar gibi önemli bir maç öncesinde neden kadro dışı bırakıldı? Her tarafta Metin Korkmaz denilen kişiyi görüyoruz. Kim ya bu. Bu adam artık Demirspor’un yakasından düşmeli.”

“Nereden Demirsporlu olmuşum? Her maçtan sonra adeta hasta oluyoruz. Taraftarın hayalleriyle oynuyorlar. Yazıktır günahtır. Takımı Metin Korkmaz ile Erkan Zengin ile Volkan Şen kuruyor. Hoca hikaye.”

“Takımın iskeleti değişti. Adil sağ bek,  Hasan Kılıç stoper. Kim kuruyor bu takımı. Uğur hocanın gönderilmesi ve takımın en iyisi Rassoul’un kadro dışı bırakılması tesadüf mü? Açıklama yapmaları gerekir.”

Sene 1982-83 sezonu Adana Demirspor’da teknik direktör Yugoslav Marko Valok, ben de (B) antrenör kursunu tamamlamış yardımcı antrenörlük yapıyorum. Kulübün Başkanı Yavuz Doğan, Genel Kaptan da Turhan Demirdal’dı. Fenerbahçe maçı öncesinde takım Sürmeli Oteli’nde kampta. Sol bek oynayan, tekmeye kafa koyan, hücuma katılan çok faydalı bulduğum Necmettin Dağdeviren vardı. Maç sabahı sucuklu, pastırmalı omlet yemiş. Adisyonlar bana ve Marko Valok’a geliyor. Görevliler adisyonu Marko’ya götürürler. Marko, maç günü asit ortamı yaratacağı için beslenme uzmanlarının da asla önermediği baharatlı, sucuklu, pastırmalı yumurta yiyen Necmetttin’i hem de maçtan 3-4 saat önce kadro dışı bıraktığını duyurdu.

Deneyimli spor insanı Turhan Demirdal ile birlikte Marko’yu zor ikna ettik. Necmettin’e takımın ihtiyacının olduğunu, maçtan sonra cezanın verilmesinin doğru olacağını anlattık. Necmettin’e de yaptığının yanlış olduğunu, profesyonelliği yakışmadığını, maç günü mideyi yormayacak, yumuşak rahat sindirilen yemek yenileceğini, çıkıp kendini affettirmesini istedik. Necmettin, 90 dakika sahada basmadık yer bırakmadı ve bir de gol attı.

Takıma büyük yararı olan Rossoul’un Akhisar maçında oynatarak daha sonra ceza verilmesi doğru olmaz mıydı? Takımda otorite boşluğu ve disiplinsizlik sürüyor. Başkan Murat Sancak’ın çok taviz verdiği Metin Korkmaz’ın sürekli saha kenarından takımı yönetmesi ve hakeme itiraz etmesi doğru mu ?  Herkes işini yapmalı.  Akhisar yenilgisinin hesabını kim verecek? Elimize geçen fırsatları bir bir kaçırıyoruz. Taraftarın dışında Demirspor’un süper lige çıkmasını isteyen yok gibi. Başkan Sancak’ın bugünden tezi yok, spor medyasının karşısına çıkarak hem Uğur hocanın neden görevine son verildiğini, hem de Rossoul’un kadro dışı bırakıldığını, bundan sonra ne gibi önlemler alacağını açıklaması gerekir. Aksi halde burunlarından soluyan taraftarların tepkilerinin daha farklı gösterecekleri kanısındayım.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor