Niyazi Göğer:Adana kurtuluş mücadelesine ilham vermiştir

(HABER MERKEZİ)- Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göğer, Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 97. yıl dönümünü kutlayarak, esnaf ve sanatkarlar ile Adanalıları, ev, işyeri ve araçlarına bayrak asmaya davet etti.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göğer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin yıl dönümü nedeniyle ile yaptığı açıklamada Büyük Önder’in kurtuluş mücadelesinin ilk adımlarını Adana’dan attığını söyledi.

Birlik Başkanı Niyazi Göğer, Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’ndan önce iki kez, Milli Mücadele’den sonra ise 7 kez olmak üzere, Adana’yı 9 kez ziyaret ettiğini hatırlattığı açıklamasında; “Büyük Önder’in 15 Mart 1923’te Adana’ya geldiğinde söylediği, ‘Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur’ sözleri, Cumhuriyetimizin temelinin Adana’mızda atıldığının açık bir kanıtıdır. Adanalıların kendisine verdiği inanç ve güvenle de tarihe geçen sözlerini sarf eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nı yapmaya Adana’da, Adanalılardan aldığı güçle karar verdiğini onurla dile getirebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında, kentimizin taşıdığı misyonu vurgulaması açısından tarihi önem taşıyan bu söz, Adanalılar olarak hepimizi gururlandırmaktadır. Şehrimizin kurtuluş mücadelesinde taşıdığı önem Ulu Önder’in o sözleri ile tarihin şanlı sayfalarında yerini almıştır. Gaziye o mukaddes hissi doğuran bu bereketli topraklara hizmet etme şerefi onur nişanımızdır” dedi.

Açıklamasında, esnaf ve sanatkarlar ile Adanalılara bayrak çağrısı yapan Adana ESOB Başkanı Niyazi Göğer, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize gelişinin yıldönümünü Adanalılara yakışır bir şekilde kutlamak için, esnaf ve sanatkarlarımız ile Adanalı hemşehrilerimi, ev, işyeri ve araçlarını ay yıldızlı bayrağımızla donatmaya davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyor, Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor