Şimşek zirveye tutundu: 4-1

Adana Demirspor, 3 haftalık kötü gidişin sonunda deplasmanda karşılaştığı küme düşme potasının dibinde bulunan Eskişehirspor’a patladı: 4-1. Mavi-Lacivertli ekip aldığı bu 3 puanla zirveye tutundu.

Adana Demirspor’a galibiyeti getieren golleri 11.dakikada Volkan Şen, 35.dakikada Mehmet Akyüz, 54.dakikada Talha Sanuç ve 57.dakikada Hasan Kılıç kaydetti. Eskişehirspor’un tek golünü ise 48.dakikada İbrahim Halil Öner’den geldi. Mavi-Lacivertlilerde 62.dakikada Erkan Zengin direk kırmızı kartla ihraç edilirken, Eskişehirspor’da ise Kıvanç Karakaş ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Eskişehirspor’un 3.dakikada atağında top direkten döndü.

Oyunu dengeleyen Mavi-Lacivertli takım 11.dakikada Erkan Zengin’in pasında Volkan Şen’in ceza alanı dışından attığı golle 1-0 öne geçti.

35.dakikada Hasan Kılıç’ın pasında Mehmet Akyüz topla buluştu. Golcü oyuncunu ceza alanı dışından düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi 0-2. İlk yarı 2-0’lık skorla Adana Demirspor‘un üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Eskişehirspor 48.dakikada İbrahim Halil ile golü buldu ve farkı 1’e indirdi 1-2.

54.dakikada defanstan ileri çıkan Tayyip Talha rakip ceza alanında topla buluştu ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi 1-3.

Golden 3 dakika sonra Erkan Zengin’in pasında sağ tarafta topla buluşan Hasan Kılıç sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi 1-4.

62.dakikada çıkan tartışmada Erkan Zengin direk kırmızı kart görürken, Kıvanç Karakaş ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve iki takımda 10 kişi kaldı.

Bu dakikadan sonra her iki takımın da sonucu değiştirme girişimleri sonuçsuz kalınca maçta Adana Demirspor’un 4-1 üstünlüğüyle sona erdi.

29.haftaya Hatayspor 53 puanla lider girerken, Erzurumspor 47 puanla ikinci, Bursaspor 46 puanla üçüncü, Adana Demirspor ve Akhisar Belediyespor 45’er puanla dördüncülüğü ve beşinciliği paylaştılar. Fatih Karagümrük ile Altay da 43’er puanla 6 ve 7.sırada kendilerine yer buldular.

STAD: Eskişehir

HAKEMLER: Bülent Birincioğlu (**), Muhammet Yumak (**), Burak Cansız (**)

ESKİŞEHİRSPOR: Ekrem Kılıçarslan (*), Mevlüt (*), Erdal Akdarı (*), Bedirhan (*), Cemali (*), Hasan Uygur (*) (Dk.72 Berkay ?), Alperen Kocabaş (*), Mehmet Fevzi Yıldırım (*), Furkan Balaban (*) (Dk.46 Metehan ?), Kıvanç Karakaş (*), İbrahim Halil Öner (*) (Dk.80 Doğukan ?)

ADANA DEMİRSPOR: (Muhammed Şengezer (***), Tarık Çamdal (***) (Dk.76 Rassoul ), Tayyip Talha Sanuç (***), Adil Demirbağ (***), Mehmet Uslu (***), Traore (***), Hasan Kılıç (***), Aosman (**) (Dk.69 Vedat Bora ), Volkan Şen (***) (Dk.59 Berk Yıldız ), Erkan Zengin (*), Mehmet Akyüz (***)

GOLLER: dk.11 Volkan Şen, Dk.35 Mehmet Akyüz, Dk.54 Tayyip Talha Sanuç, Dk.57 Hasan Kılıç (Adana Demirspor, Dk.48 İbrahim Halil (Eskişehirspor)

SARI KARTLAR: Ekrem, Mehmet Fevzi, Cemali, Alperen, Erdal (Eskişehirspor), Tarık Çamdal, Hasan Kılıç (Adana Demirspor)

KIRMIZI KARTLAR: Dk.62 Kıvanç Karataş (Eskişehirspor), Erkan Zengin (Adana Demirspor)

(HABER: Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor