BİZ GAZETECİLER!

1970 yılında başladım gazeteciliğe.. Yani 50 yıl olmuş.. Kırıldıklarım, gücendiklerim olmuş, sevdiklerim, güvendiklerim olmuş meslek hayatımda.. Kırgınlıklarımı ve sevgimi hiçbir zaman gazeteci olarak yansıtmadım haberlerime.. Çünkü tarafsızlık gazeteciliğin temel ilkesiydi ve sonuna kadar bağlı kalmaya özen gösterdim..

Övgüyü hak edenleri övdüm, yanlış yapanları eleştirdim,  ne birinden teşekkür bekledim, ne ötekinden kötü bir söz duydum.. Ve hep öyle olmaya özen gösterdim..

Biz gazetecilerin hayat öyküsüdür.. Lehine yazarsınız, yalakalıkla, aleyhine yazarsınız şantajcılıkla suçlanırsınız.. Ama bu  suçlama her gazeteci! için geçerli bir söz değildir. Bir  Gazeteci kamuoyunda tarafsızlığını kabul ettirmişse, bu konuda özen gösterdiğine ve kanıtladığına inandırmışsa, artık o GÜVENİLİR GAZETECİ’dir..

Benim dilim biraz sivridir.. Uyuşmadığım, görüşünü savunmadığım kişilere bile haksızlık yapıldığında, haksızlık yapıldığını yazarım.. Çok sevdiğim birisi ise onun da yanlışını yazmaktan hiç çekinmem..

Ne demek istiyorsun sorusunun cevabı şudur;

Adana’da yerel seçimler oluyor.. Partiler aday belirlemeye çalışıyor, kamuoyu yoklamaları yapıyor..

Sözcü Gazetesi’nin Adana temsilcisi Mehmet Serbes, tam sayfaya yakın bir haber yapıyor ve CHP Soner Çetin’i aday gösterirse kaybedeceğini, ancak İbrahim Özdiş ile kazanacağını yazıyor..

Dedik ya 50 yıllık gazetecilik tecrübemiz var.. Durum hiçte öyle görünmüyordu.. Soner Çetin aday adaylarının içinde oy potansiyeli en yüksek olanıydı.. Biz bu yönde haberler yaptık, hatta yazılarımızda Mehmet Serbes’i eleştirdiğimiz bölümlerde oldu..

Sonuçta, sayın Soner Çetin aday gösterildi ve farklı bir şekilde Çukurova Belediye Başkanlığını 2. Kez kazandı..

Dün sosyal medyada bir paylaşımlar  dikkatimizi çekti.. Üstte Sözcü’nün logosu.. Altında Soner Çetin ile Mehmet Serbes’in yan yana fotoğrafları ve fotoğrafın üstünde adları yazılı.. Başlıkta şöyle;

EN BAŞARILI BAŞKAN  CHP’Lİ ÇETİN OLDU

  Biz de o fotoğrafın üstüne şöyle bir yazı kaleme aldık:

 “Mehmet Serbest seçim öncesi CHP Soner Çetin’i aday gösterirse kazanamaz diye yazıyordu. Bölge de aksini iddia ediyordu. Çetin hem kazandı hem de yılın en başarılı belediye başkanı oldu. Serbest okurlardan özür diledi mi?

Ben hatırlamıyorum da!”

Yani hak etmedin mi Mehmet Serbes?.. Sen “kaybeder“ derken, ”biz kazanır“  dedik.. Sen bizi aradın, Soner Çetin’in bizim aleyhimizdeki konuşmalarını aktardın, hiç etik olmamasına rağmen, ama biz hiç etki altında kalmadık, tarafsızlığımızı sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz. 

Ya sen Mehmet Serbes!

Bir birlikteki fotoğrafınıza bak, bir de CHP SONER ÇETİN’I ADAY GÖSTERİRSE KAYBEDER başlıklı haberine bak..

Açık söyleyeyim, ben olsam aşağıdaki fotoğrafı kullanmaz UTANIRDIM!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor