Çanakkale Zaferi; emperyalist yağma girişimine atılmış bir tokattır

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu; Çanakkale Zaferi’nin 105.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çanakkale Zaferi’nin emperyalist yağma girişimine atılmış bir tokat olduğu belirtilen mesajda şu görüşler dile getirildi:

“1.Dünya Savaşı’nın en çetin çarpışmaları Çanakkale’de yaşandı. Dünya Savaş literatürüne ‘Centilmenler Savaşı’ olarak giren ve yoğun çarpışmalara sahne olan Çanakkale Savaşı;  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz askeri dehası sayesinde emperyalist yağma girişimine set çekmiş oldu.

Hasta Adam ilan ettikleri Osmanlı’yı yıkmak ve Boğazları ele geçirmek hevesi ile Anzak ve Gurkalardan oluşturduğu büyük bir donanma gücüyle,  Çanakkale Boğazı’na gelen Birleşik Krallık ordusu, beklemedikleri bir direnişle karşılaştı. Yoğun ateş gücüne ve askeri üstünlüğüne rağmen; Türk askerinin vatan uğruna gözünü bile kırpmadan ölüme yürüyüşü karşısında şaşkına dönen düşman; büyük kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldı.

Kanlı boğazlaşmanın yaşandığı, savaşın en çetin geçtiği ve zayiatın giderek arttığı anlarda, yedek kuvvetlerin cepheye gelmelerinin zorlandığı anlarda, Gazi Mustafa Kemal  savaşın seyrini değiştiren emrini vererek, “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” diyerek, Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisini, azmini, kararlılığını bir kez daha ortaya koymasını sağlamıştı.

Arıburnu’nda, Conkbayırı’nda Mehmetçiğe komuta eden Mustafa Kemal; askeri dehası ve üstün komuta yeteneği ile Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır.

Deniz ve Kara Savaşları’ndan oluşan ve Mehmetçiğin Kahramanlık Destanı olan ÇANAKKALE SAVAŞI’nda 253 Bin Türk, 250 Bin düşman askerinin hayatını kaybetmiştir.

Ulusal Kurtuluş Savaşı’na giden yolu aydınlatması açısından da büyük önem taşıyan, Türk Milletinin DİRİLİŞ DESTANI olan Çanakkale Savaşı, Türk askerinin cesaretini ve kahramanlığını dünyaya bir kez daha kanıtlamış çok önemli bir destandır.

Çanakkale Destanı; tüm savaşların anası olmanın ötesinde; 4 kıtada toprak kaybeden ve Anadolu’ya sıkışan, teslim alınmak istenen Türk Milletinin DİRİLİŞİ’dir. En zor ve karamsarlığın en yoğun yaşandığı anlarda bağrından kahraman çıkaran Türk Milleti’nin esaret zincirini kabul etmeyeceğini tescil ettiren bir kahramanlık belgesidir ÇANAKKALE…

Aynı zamanda emperyalist yağma girişimine vurulmuş bir tokat olan; Çanakkale Geçilmez şiarını tüm dünyaya kabul ettiren kahraman Mehmetçiğin kanla yazdığı destanın 105.yıldönümü kutlu olsun. Bu vesileyle Eşsiz Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize Allahtan rahmet diliyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor