CEYHAN BELEDİYESİ’NDEN MASKE VE ELDİVEN DAĞITIMI

(HABER MERKEZİ)-Ceyhan Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen  Korona virüse karşı esnaflarımıza  ve  dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımıza maske, eldiven dağıttı, virüse karşı alınacak tedbirler konusunda bilgilendirme yaptı.

Ceyhan genelinde dezenfeksiyon, temizlik ve bilgilendirme çalışmalarını sürdüren Ceyhan Belediyesi, bu kez de sebze hali, Çamlıyol çevresinde, Cumhuriyet ve Zübeyde Hanım mahallelerinde esnaflarımıza ve dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşların korunması ve bilinçlendirilmesi amacıyla eldiven ve maske dağıtımı gerçekleştirdi.

Hemşehrilerinin sağlığını dile getiren Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar; “Vatandaşlarımızın daha huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için Ceyhan genelinde korona virüs salgını  önlemleri kapsamında daha tedbirli olunması, dünyanın başına bela olan bu salgının yayılmasını önlemek amacıyla vatandaşlarımızın korunması için eldiven ve maske dağıttık. Gençleri, hastalığı sevdiklerine taşımamaları ve gereken önlemleri almaları konusunda bilinçlendirdik. Bu süreci elbirliği ile atlatacağımızı umut ediyoruz. Ceyhanlıların bu konuda duyarlı olmaları için ekiplerimizle canla başla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

YAŞLILAR İÇİN ÖZEL EKİP

Öte yandan Ceyhan Belediyesi korona virüsü salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için özel bir ekip kurdu.

Sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında temel ihtiyaçlarını internetten karşılayamayan ya da yardım edecek kimsesi bulunmayan 65 yaşın üstündeki Ceyhanlıların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan ekip salgın riskinin ortadan kalkacağı zamana değin Ceyhan halkına hizmet verecek.

Başkanı Aydar, salgının ilçelerinde de can kayıplarına neden olmaması için teyakkuz halinde olduklarını belirterek, “65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte yalnız yaşayan ya da temek ihtiyaçlarını karşılamaları için yardım edecek kimsesi bulunmayan vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla özel bir ekip kurduk. Bu ekibimiz 0850 305 01 53 numaralı çağrı merkezimizi arayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temin edip evlerine servis yapacaklar. Biz vatandaşımızın derdine derman olmak için çalışıyoruz. Vatandaşımızın da bu süreçte mümkün olduğunca evinde kalması ve hijyen kurallarına özen göstermesi hayati önem taşımaktadır” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor