Ve.. Aydar görevden alındı

(HABER MERKEZİ)-Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın sabıka kaydının bulunması nedeniyle mazbatasını iptal etti. Alınan bilgiye göre, Aydar’ın iki ayrı suçtan 20 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunmasıyla nedeniyle toplanan YSK, konuyu gündemine aldı. YSK, seçilmeye engel sabıka kaydının bulunması nedeniyle Aydar’ın mazbatasının iptaline karar verdi. Ceyhan Belediyesi’nin yeni başkanı,belediye meclisinde yapılacak seçimle belirlenecek.

 12 Mart’ta Aydar’ın görevinden alındığı iddia edilmişti. Yerine kayyum atandığı iddiasını reddeden Kadir Aydar “Görevimin başındayım. Bana siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar” demişti. Adana Valiliği de, Aydar’ın görevden alınmasına ilişkin herhangi bir işlem yapılmadığını kaydetmişti.

CEYHAN BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde halkın iradesi ve güveni ile kazandığı  mazbatasına  YSK  tarafından el konuldu.

2019 yerel seçimleri öncesinde istenen bütün evrakları YSK’a eksiksiz teslim eden ve seçilmesinde bir engel görülmeyen Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın mazbatası seçimden 1 yıl sonra YSK’nın  aldığı karar ile iptal edildi. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın 31 Mart seçimleriyle Ceyhan tarihinde daha önce görüşmemiş bir oy oranıyla almaya hak kazandığı mazbatayı iptal etti.

Halkın Seçtiğini YSK İptal Etti

12 Mart’ta Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alındığına dair söylentilerin kamuoyunda konuşulmasının ardından Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar bir video ile sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunarak ; “Görevimin başındayım” demişti.

Başkan Aydar’ın açıklamasının ardından Adana Valiliği de yazılı bir açıklama yaparak Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevinin başında olduğunu duyurmuştu. 

11 ayda yaptığı hizmetlerle Ceyhan halkının gönlünde taht kuran ve ünü ilçe sınırlarını aşan genç belediye başkanın görevden alınacağı söylentisine Millet İttifakı milletvekilleri, belediye başkanları, Adana Barosu, sanat ve siyaset dünyasının ünlü simaları ve yediden yetmiş yediye tüm Ceyhan halkı tepki göstermiş hatta Ceyhan’da geniş çaplı bir yürüyüş gerçekleştirmişti. 

19 Mart 2020 tarihinde YSK yeniden Kadir Aydar’dan savunma istedi. Savunmasının ardından Korona salgını başta olmak üzere Ceyhan’ın birçok sorununu çözmeye ve hizmetlerine aralıksız devam eden Başkan Aydar’ın YSK tarafından iptal edildiği öğrenildi.

Öte yandan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alınmasının haberi duyulmasından itibaren CHPli belediye başkanları ve milletvekilleri de tepkilerini dile getirdiler.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar’ın YSK kararıyla görevden alınması halk iradesine vurulmuş bir darbedir. Halkın tercihine aykırı bu kararı reddediyor ve kınıyorum.”

Kadir Aydar’ın YSK tarafından görevden alınmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut tweetter hesabından yaptığı açıklamada, “Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar nezdinde halk iradesine YSK eliyle darbe vurulmasını lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz. Kadir Aydar yalnız ve sahipsiz değildir. Ceyhan’ın kaderini değiştiren başkanımızın her zaman yanındayız.”

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da tweetter hesabından, “Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar’ın mazbatası, YSK’nın aldığı siyasi kararla haksız, hukuksuz bir şekilde elinden alınmıştır. Seçilmiş başkanımıza ve Ceyhan’ın iradesine, demokrasimize darbe vuran YSK’nın aldığı bu karar adeta yargının bağımsız olmadığının itirafıdır.”

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de yaptığı açıklamada, “Halkın hür iradesiyle seçlimiş Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar’ın görevden el çektirilmesi hukuk skandalıdır. Milletin bu zor günlerinde çalışkan, genç, Ceyhan halkı için varını yoğunu ortaya koyan CHP’li belediye başkanını görevden uzaklaştırarak mı önlem alıyorsunuz! Yazıklar olsun!” dedi.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Seçilmiş Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar, YSK’nın aldığı siyasi kararla haksız, hukuksuz, adaletsiz bir şekilde milli irade hiçe sayılarak görevinden alınmıştır. Ceyhan halkının tercihini yok sayan, demokrasimize darbe vuran, YSK’nın aldığı bu karar yargının bağımsız olmadığının itirafıdır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor