65 yaşüstü insanlara ADEO’dan anlamlı hizmet

(HABER MERKEZİ)-Adana Eczacı Odası (ADEO)’na bağlı eczaneler Valiliğin belirlediği kimsesiz ve kronik hastalığı olan 65 ve üstü insanların raporlu ilaçlarını evlerine kadar gönderiyor.

Adana Eczacı Odası (ADEO) Yönetim Kurulu Üyeleri ile yöneticilerinin teke tek arayarak bağlantı kurduğu kimsesiz ve kronik hastalığı olan 65 yaş ve üstü insanların yazılı reçeteli ilaçlarını evlerine kadar gönderiyor.

GÖREV ALDIK

Konuya ilişkin bilgi veren Adana Ecazcı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “22 Mart 2020 Pazar 65 yaş ve üstü ile kronik hastalıkları olan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı uygulanması ile birlikte evlerinde kalmak zorunda olan vatandaşlarımız için Adana Valiliği bünyesinde Adana Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulmuştur. Adana Eczacı Odası olarak da biz de ihtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ilaç ihtiyaçlarının karşılanmasında görev aldık. Kronik rahatsızlığı nedeniyle sağlık raporu olan SGK’lı hastalarımız için en son karşılanan reçetesindeki kullanım dozuna istinaden 1(bir) aylık sürede reçetesiz ilaç temini yapılabilecektir. Tüm yaşlılarımızın evde kalmalarını; raporlu ilaçları ile ilgili endişelenmemelerini, bizlerin onlara ulaştıracağımızın bilinmesini isteriz. Bu anlamda bu çalışmada görev alan yönetim kurulu üyelerime ve gönüllü eczacılarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor