Meslek liselerinde maske üretimi başladı

HABER: Güleser KELEŞ

ADANA (BÖLGE)-Koronavirüs salgınıyla mücadele etme kapsamında dezenfektan ve çok sayıda maske ihtiyacı oluşması sebebiyle 10 Mart 2020’de Milli Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan seferberlik doğrultusunda meslek liselerinde gerçekleştirilen dezenfektan üretiminin ardından maske üretimine başlandı.

Adana Valiliği kapsamında; Seyhan ilçesinde bulunan meslek liselerinde yürütülen maske üretim çalışmalarında Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan öğretmenlerle Olgunlaşma Enstitüsü ve Halk Eğitim Merkezi’nde görev yapan eğitmenlerden oluşan 60 gönüllü personel çalışıyor.

Milli Eğitim personelince günde 5 bin adetten fazla maske üretimi gerçekleştiriliyor ve üretilen maskeler öncelikle; Valilik,Sağlık kuruluşları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü personeline dağıtılırken piyasanın maske ihtiyacı da karşılanıyor.

Yapılan çalışmayı değerlendiren Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Valiliğimizin koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen maske üretim faaliyeti son derece önemli bir çalışma. Maalesef ki bu zor günlerde fırsatçılar ortaya çıkmakta. Biz de valilik olarak bu sıkıntının önüne geçmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz maske üretimi vesilesiyle piyasada oluşabilecek maske tedarik sıkıntısının da önüne geçiyor, ihtiyaca cevap veriyor ve piyasayı dengeleme çlaışmalarına katkıda bulunuyoruz” diyerek çalışmalarda emeği geçen tüm personele teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor