Türkiye’de ölüm sayısı bin 101 oldu

(HABER MERKEZİ)-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 11 Nisan’da açıklanan yeni verilere göre Türkiye’de son 24 saat içinde 95 can kaybı yaşandı, 5 bin 138 yeni vaka tespit edildi. Toplamda ise Türkiye’de 52 bin 167 korona vakası bulunurken, bin 101 de can kaybı yaşanırken,

Türkiye’de 31 ilde 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine neden olan korona virüsü salgınında 11 Nisan’da son veriler açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilere göre son 24 saat içinde Türkiye’de 95 kişi daha korona virüsü yüzünden hayatını kaybetti. Türkiye’deki toplam can kaybı bin 101’e ulaşmış oldu.

Bakan ayrıca yapılan test sayıları ve son 24 saatte tespit edilen vaka sayısını da açıkladı. Buna göre: Türkiye genelinde son 24 saatte yapılan 33 bin 170 testten 5 bin 138‘i pozitif sonuçlandı.

Böylelikle Türkiye’de ilk vakadan itibaren toplam 340 bin 380 test yapılmış, bunlardan 52 bin 167‘si pozitif olarak tespit edilmiş oldu.

ENTÜBE VE YOĞUN BAKIM

Son verilere göre Türkiye’deki korona virüsü vakalarından 2 bin 965’i tedavi edilerek taburcu edildi.

Ancak vakalardan bin 626’sı yoğun bakımda tutulurken bin 21’i ise entübe durumda.

İLK DEFA DÜŞTÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü ile ilgili son 10 gündür yatan hasta, yoğun bakıma giren hasta ve entübe edilen hastadaki artış hızının düşme eğiliminde olduğunu belirterek, “Bugün ilk defa yoğun bakıma giren ve entübe olan hasta sayısal olarak eksiğe düştü. Yani yüzde 3-3,5 oranında bir düşüş söz konusu oldu. Her geçen gün sayısının da azaldığını görüyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üniversite rektörleri, dekanları ve hastane başhekimleri ile korona virüsüyle ilgilli video konferansla toplantı yaptı.

Bakan Koca, toplantıya ilişkin videoyu Twitter hesabından, “Koronavirüs (korona virüsü) hastalarının tedavi tablosunda bugün yeni bir gelişme var. Türkiye ölçeğinde yoğun bakım toplam hasta sayımız ilk kez azaldı. 6 üniversitemizden bilim insanlarımız aynı kanıda. Bu izlenen tedaviyle, tedbirlerin sonucudur. Tedbirlerle alacağımız sonuç nettir” notuyla paylaştı.

“YÜZDE 3- 3,5”

Videoda rektör, dekan ve başhekimlere seslenen Koca şöyle konuştu:

* Türkiye’yi diğer ülkelerden farklı olarak gördüğümüz, bunu son bir hafta, 10 gündür daha net görüyorduk.

* Yatan hasta, yoğun bakıma giren hasta ve entübe edilen hastadaki artış hızı, düşme eğilimindeydi.

*  Bugün ilk defa yoğun bakıma giren ve entübe olan hasta sayısal olarak eksiğe düştü. Yani yüzde 3- 3,5 oranında bir düşüş söz konusu oldu.

* Bu son derece önemli, her geçen gün yoğun bakımda yatan hastanın yatış gün sayısının da azaldığını görüyoruz.

KORONA VİRÜSÜN MERKEZ ÜSSÜ DEĞİŞTİ

Öte yandan dünyada korona virüsün merkez üssü de değişti. Çin’de başladıktan sonra Avrupa’da İtalya ve İspanya’yı çok sert bir şekilde vuran korona virüsü salgınının yeni merkez üssü resmen Amerika Birleşik Devletleri oldu.

ABD, korona virüsü vaka sayısının ve virüse bağlı ölüm sayısının en çok olduğu ülke konumuna geldi. Açıklanan güncel verilere göre ülkede korona virüsü vaka sayısı 532 bin 879’a çıkarken hastalığa bağlı ölüm sayısı da 20 bin 577’ye çıktı.

Dünya çapında tespit edilen en çok vaka sayısında bir süredir sıralamanın en üstünde olan ABD’nin ardından 163 bin 27 vaka ile İspanya ve 152 bin 271 vaka ile İtalya geliyordu.

Önceki gün açıklanan verilerle birlikte ölüm sayısında ciddi bir artış yaşayan ABD, salgına bağlı ölüm oranında birinci sıraya çıktı. ABD’nin ardından İtalya, 19 bin 468 ölüm sayısı ile geliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor