Şimşek’te herkes golcü

Adana Demirspor, ligin en çok gol sevinci yaşayan takım olmasına karşın, oyuncular gol krallığı yarışının uzağında kalmış durumda. Bu noktada ise hücumdaki kollektif oyun ve farklı oyuncuların kaydettiği gollerin payı büyük.

Türkiye profesyonel ligleri, koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenirken, TFF 1.Lig’de de 28 hafta oynandı. Bu süreçte Adana Demirspor attığı 55 golle ligin en golcü ekibi oldu. Ligin gol krallığı yarışında ise Altay’dan Marco Paixao 17 golle zirvede yer alırken, Adana Demirspor’un en golcü ismi ikinci yarıda takıma katılan Mehmet Akyüz oldu. Mehmet Akyüz’ün gol sayısı ise 9.  Mavi-Lacivertli oyuncuların gol krallığı yarışında geride kalmasında ise hücumdaki kollektif oyun ve gol dağılımları önemli rol oynadı.  Adana Demirsporlu oyuncular 51 gole imzasını atarken bu goller 17 farklı oyuncudan geldi. Lider Hatayspor’un 38 golünde ise 13 farklı oyuncunun imzası bulunuyor.

Mavi-Lacivertli takımda hocum oyuncuları Mehmet Akyüz, Aias Aosman ve Volkan Şen ise attığı goller takımının hücum gücünde önemli rol oynadı. Mehmet Akyüz 9, Aosman ve Volkan Şen ise 7’şer kez rakip fileleri havalandırdı. Takımdan ayrılan Samed Ali Kaya’nın 4, Gladkyy’nin 3 golü bulunurken, Tayip Talha Sanuç, Hasan Kılıç ve Pa Dibba ise 3 golle takımına katkıda bulundu. Berk Yıldız, Erkan Zengin ve Sinan Kurt da ikişer kez gol sevinci yaşadı. Adana Demirspor’da Adil Demirbağ ve Vedat Bora ile birliket takımdan ayrılan Stokes, Levent Ayçiçek,Erdal Öztürk ve Carayol’ün de bu sezon birer golü bulunuyor.

TFF 1.Lig’de golleri farklı oyunculardan gelen ekipler şöyle: Adana Demirspor (17), Bursaspor (16), Hatayspor (13), Fatih Karagümrük (12), Cesar Grup Ümraniyespor (12), Adanaspor (12), Boluspor (12), Ekol göz Menemenspor (12), Büyükşehir Belediye Erzurum (11), İstanbulspor (11), Altay (11), Osmanlıspor (11), Keçiörengücü (11), Altınordu (10), Akhisarspor (10), Giresunspor (9), Balıkesirspor (8), Eskişehirspor (8) (HABER: Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor