SPOR ETKİNLİKLERİNDE ÇİFTE STANDART KULÜP YÖNETİCİLERİNİ İKİYİ BÖLDÜ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, akılcı bir karar alarak, ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve bilim kurulu üyelerini dinleyerek Basketbol, Voleybol ve Hentbol liglerinin iptal edilmesini sağladı.

Bakan Kasapoğlu, ne yazık ki özerk olan ve 12 Haziran’da başlatılması planlanan Futbol liglerinin, ayrıca 15 Mayıs’ta başlatılması düşünülen at yarışlarına engel olamadı. Türkiye’nin en ünlü müteahhitlerinden birisi olan ve ticaret yapan Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, olaya ticari gözle bakarak, ayrıca tüm kulüplerin görüşlerini ve rızalarını almadan, sporcu sağlığını önemsemeden ligleri başlatacaklarını açıklamalarının tepkileri sürüyor. Sağlık Bakanı Koca ve Bilim Kurulu futbol maçların başlamasına sıcak bakmamışlardı.

Özellikle 2 ile 3. Lig ve Bölgesel lig yöneticilerini futbol maçlarının oynanmasının doğru olmayacağını, bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirterek hem de yazılı olarak futbol federasyonuna başvurduklarını açıkladılar. Spor etkinliklerinde çifte standart kulüp yöneticilerini de ikiye böldü. Bazı kulüplerin hem futbolda hem de basketbol, voleybol ile hentbolda faaliyet göstermeleri nedeniyle çıkmaza girdikleri gözleniyor.

Bizlere ilginç gelen bir konuda, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı eski NBA oyuncusu Hidayet Türkoğlu, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı olduğu gibi, haftanın belirli günlerinde birlikte spor yapan önemli bir isim. Başka anlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rızasını almadan asla öyle cesur bir karar veremez.

Başkan Türkoğlu, “Biz federasyon olarak aldığımız her kararda kulüplerimiz ve lig direktörlerimizle istişarede bulunup adım attık. Erkeklerde 16 takımdan 13’ü, kadınlarda 13 takımdan 11’i ligin sonlandırılması yönünde talepte bulundular. Bizler de bunu destekleyerek ligleri iptal ettik. Şampiyon yok, küme düşme yok” diye açıklama yaptı.

Türkoğlu ayrıca “Bir buçuk aylık süreci kurtarmaktansa önümüzdeki birkaç yılı kurtarmaya ve buna yönelik daha sağlıklı adımlar atmaya karar verdik.” ifadelerini kullandı.

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu’da kulüplerle görüşerek ligleri iptal ettiklerini, şampiyon ve küme düşmenin olmayacağını açıkladılar.

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı hemşerimiz Serdal Adalı, futbol maçlarının başlatılması ve AVM’lerin açılmasını örnek göstererek, “At yarışında sanıldığı gibi çok yakın temas yok. Aldığımız tüm önlemlere ilaveten, Hipodromlarımızın dış dünya ile irtibatını keserek zorunlu karantina uygulaması ile birlikte antrenör, jokey, seyis ve ilaveten asgari bir teknik kadro ile yarışların 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren tüm sorumluluk üzerimizde olmak üzere başlatılması için hazırız.” Bu da at yarışlarının çok yakın zamanda başlayacağının habercisi sanıyorum….

Herkes merak ediyor, 12 Haziran’da başlayacağı açıklanan futbol ligi ile ilgili Adanaspor ve Demirspor başkanları ne düşünüyor?

İlk günden bu yana kendine özel testler yaptıran Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak liglerin başlamasının doğru olacağını savunurken, Adanaspor Başkanı Bayrak Akgül her zaman ki gibi sessizliğini koruyarak ve çok öne çıkmadı.

ACABA KORANAVİRÜS TAMAMEN BİTTİ DE BİZLERİN Mİ HABERİ YOK ?……..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor