LGS sınav yerleri 11 Haziran’da açıklanacak

(HABER MERKEZİ)-Hem velilerin hem de öğrencilerin büyük heyecan ile beklediği sınav öncesinde sınav giriş belgeleri yayınlanacak ve öğrencilerin hangi okulda, hangi sınıf ve sırada yer alacağı belli olacak. Buna göre sınav yerlerinin 11 Haziran’da ilan edilmesi bekleniyor.

MEB’in yayımladığı ortaöğretim merkezi sınav kılavuzunda LGS hakkındaki tüm detaylar paylaşıldı. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için artık çok az bir zaman kaldı. Sınav hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tarihi bekliyor.

MEB’in yayınlamış olduğu merkezi sınav kılavuzuna göre, 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak LGS sınavı için giriş belgeleri sınav tarihinden en az 7 gün önce ilan edilecek. Buna göre sınav yerlerinin 10 ya da 11 Haziran tarihlerinde ilan edilmesi bekleniyor. LGS sınav giriş belgeleri E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden sorgulanabilecek.

Öğrencilerin yanlarında getirdikleri maskeleri sınav sonuna kadar kullanmalarını istemediklerini vurgulayan Selçuk, “Her bir çocuğumuza yeni maske vermek istiyoruz. İki sınavın arasındaki arada çocukların koridora, bahçeye çıkması söz konusu ve bu maskeyle ilgili belirli sıkıntılar da olabilir. O yüzden maskeyi tekrar yenileyeceğiz, yani ikinci bir maske vereceğiz ve çocuklarımız sıralarına oturduktan sonra sınavlarını rahatça yapabilecekler” şekilde diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor