Fuhuş çetesinin mal varlığına el konuldu

ADANA (İHA)- Adana’da masaj salonlarında müşterilerine fuhuş yaptırdığı ileri sürülen 8 işyeri sahibinin yaklaşık 1 milyon 800 bin lirasına, 1 rezidans, 4 ev, 1 araba ve 1 dükkana el konuldu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının, Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca ‘Fuhşa teşvik, fuhşu kolaylaştırma, fuhuş için aracılık ve yer temin etme’ suçlraından yürütülen soruşturmada Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. 16 Ocak günü şafak vakti 55 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen şok baskında aralarında masaj salonu sahibi, çalışanı ve işletmeceilerinin de bulunduğu 44 şyahıs gözaltına alındı.

Masaj salonları faaliyetten men edilerek 90 gün boyunca kapatıldı. Zanlılardan 6’sı emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 20’si kadın 38 şüpheli de adliyeye sevk edildi. Mahkemede 28 şahıs adli kontrol şartıyla serbest kalırken 5 zanlıya da ev hapsi cezası verildi. Mahkeme kararına savcılık itiraz ederken, polis, şüpheliler arasındaki sauna sahibi E.Y., M.A., Y.Y., İ.U., S.T., N.C., Z.A.A.b ve İ.Ç.’nin fuhuştan kazandığı parayı S.T.’nin çantacı dükkanından hayali fatura keserek akladığını tespit etti.

Ahlak polisi, mahkeme kararıyla 8 kişinin mal varlığına Türk Ceza Kanunu 28.b2 maddesi ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’dan el koydu. Polis mahkeme kararıyla 1 milyon 800 bin lira nakit para, 3 milyon bin lira değerindeki 1 lüks araba, 1 işyeri, rezidans daire ile 4 eve el koydu.

Türkiye’de bir ilk olan tedbir kararının mnahkeme sonucuna kadar süreceği öğrenildi. Öte yandan sauna salonunda fuhuş yaptığı ileri sürülen Kazakistanlı Aktorta Shotbayeva (24) sınır dışı edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor