“İŞKUR EMEKÇILERINE İKİ İKRAMİYE VERİLSİN”

(HABER MERKEZİ)-Büro Emekçileri Sendikası Pandemi koşullarında milyonlarca işsize KÇÖ ödemesinin yapılmasını sağlayan İŞKUR emekçilerine yoğun ve fazla çalışmanın karşılığı olarak ayrımsız bir şekilde iki asgari ücret tutarında ikramiye ödemesi yapılması talebiyle İŞKUR Yüreğir Binası önünde basın açıklaması yaptı.

 Yoğun hizmet üretirken İŞKUR emekçielerinin iş yükünün arttığını, idari izinli sayılan emekçilerin dahi  mesaiye çağrıldığını ifade eden BES Adana Şube Başkanı Fatma Sarıoğuz, “Bir an önce İŞKUR emekçilerine ikramiye ödenmesinin gerçekleşmesini talep ediyoruz. Talebimiz karşılık bulana kadar kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“İŞSİZ BİNLERCE YURTTAŞ İŞKUR BİNALARINDA”

Covid-19 salgını süresince “İşten çıkarma yasaklanıyor” propagandasıyla işçilerin aslında ücretsiz izne çıkarıldığını ifade eden Sarıoğuz, işçilerle, işten çıkarılan ama işsizlik ödeneğinden yararlanamayan işçilere kıdem tazminatı hakkı kullandırılmadan günlük 39,24 TL, aylık bin 172 TL’lik ödemenin açlıkla yüz yüze bırakmak anlamına geldiğini dile getirdi. Sözde işten çıkarma yasağının 17 Ekim’e kadar da uzatıldığını ifade eden Sarıoğuz, “Bu süreçte özellikle İŞKUR emekçileri çeşitli önlemler alınmış olsa da olumsuz koşullarda yoğun hizmet üretmek durumunda kalmıştır. Zira 23 Mart 2020’den itibaren COVİD 19 salgınından olumsuz etkilenen yüzbinlerce işyeri, milyonlarca işçi için Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) kapsamında İŞKUR’a başvurmuştur. İŞKUR hizmet binaları her gün iş bulma umuduyla ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmek için binlerce yurttaşın başvuru yaptığı kamu birimleri haline gelmiştir. Bu durum karşısında ‘normal’ zamanlarda da yetersiz personel sayısıyla yoğun olarak hizmet vermekte olan İŞKUR çalışanlarının iş yükü katlanarak artmıştır” diye konuştu.

“İŞ YÜKÜ MESAİ SAATLERİ DIŞINA TAŞIYOR”

Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının arttığı günlerde idari izinli sayılması gereken çalışanların dahi mesaiye çağrıldığını ifade eden Sarıoğuz, şunları söyledi;

“Gerek hizmet birimlerinde gerekse evden yürütülen çalışmada 8 saatlik mesai dışında uzun saatlere yayılan, bazı İl Müdürlüklerinde hafta sonlarında da devam eden bir çalışma süreci yaşanmıştır. Evden çalışma uygulaması gerekli ve yerinde bir uygulama olmakla birlikte; her gün her dakika, resmi tatiller de dâhil olmak üzere çalışma saatlerini günün her saatine yaymıştır. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir sonucu olarak da kadın İŞKUR çalışanlarının eviçi işleri ve hasta ve çocuk bakım yükümlülükleriyle birlikte 24 saatlik ağır mesaileri sözkonusu olmuştur. Diğer yandan idare tarafından uygulamalar sürekli değiştirilmiş ve İŞKUR emekçilerinin yükü daha da arttırılmıştır. İŞKUR emekçileri, memuriyetten istifa etmeyi düşünecek kadar hem fiziksel hem ruhsal olarak yoğun bir tazyik altında kalmıştır. Yurttaşların mağdur olmaması için, Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının hızlı bir şekilde sonuçlandırılması konusunda, İŞKUR çalışanları halen yoğun emek ve mesai sarf etmeye, mesai saatlerinin dışında da çalışmaya devam etmektedirler”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor