Gece gelen felaket: 3 ölü, 20 yaralı

ADANA (İHA) – Adana’da asker uğurlaması sırasında midibüs ile iş makinası kafa kafaya çarpıştı. 3 kişinin hayatını kaybettiği 20 kişinin yaralandığı kazada ölenlerden birisinin de askere uğurlanan genç olduğu öğrenildi.

Kaza, önceki akşam Yüreğir ilçesi Solaklı Mahallesi Karataş yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, asker uğurlaması olan Haydar Ateş’in ailesine Karataş Belediyesi tarafından midibüs tahsis edildi. Ailecek 01 C 9242 plakalı midibüse binerek Karataş ilçesinde Adana Merkez otogarına doğru Haydar Ateş’i askere uğurlamak için yola çıktı.

TERS YÖNDEN GELEN KEPÇE İLE MİDİBÜS ÇARPIŞTI

Adana merkezine doğru yola çıkan 01 C 9242 plakalı midibüs, İ.Ç’in yönetimindeki ters yönde ilerleyen kepçe ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle midibüs yan devrildi. Kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

  Olay yerine gelen itfaiye ekipleri araç altında sıkışan, Haydar Ateş, Elzem Ateş ve Murat Kazım Aydın’ı çıkardı. Sağlık ekipleri yaptığı incelemede Haydar Ateş, Elzem Ateş ve Murat Kazım Aydın’ın öldüğünü belirledi. Kazada yaralanan 20 kişi ise kentteki hastanelere kaldırıldı.

Haydar Ateş kendisinin asker uğurlaması için Adana’ya gidildiği sırada meydana gelen kazada hayatını kaybettiği öğrenildi. Kepçe sürücüsü İ.Ç. ise gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HAYDAR ATEŞ’İN SON GÖRÜNTÜLERİ

Adana’da asker uğurlamak için Karataş ilçesinden kent merkezine giden midibüsün kaza yapması sonucu hayatını kaybeden asker Haydar Ateş ile arkadaşı Murat Kazım Aydın’ın kazadan dakikalar önce çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

  Önceki akşam saat 19.15 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi, Solaklı Mahallesi Karataş yolunda meydana gelen kazada, askere gidecek olan Haydar Ateş ile arkadaşları Murat Kazım Aydın ve Elzem Ateş hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı. Askere uğurlanmak üzere Haydar Ateş ve yakınlarından ise geriye kazadan dakikalar önce cep telefonuyla çekilen bir görüntü kaldı.

  Görüntüde Haydar Ateş ile arkadaşı Murat Kazım Aydın’ın midibüsün önünde şarkı söyleyerek, eğlendiği görüldü. Bu cep telefonu görüntüsünden dakikalar sonra ise midibüs, ters yönden gelen iş makinesiyle çarpışarak devrildi. Kazada Haydar Ateş, Elzem Ateş ve Murat Kazım Aydın hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.

CENAZELER TESLİM EDİLDİ

Adana’da asker uğurlamak için Karataş ilçesinden, kent merkezine yola çıkan midibüsün iş makinesiyle çarpışıp kaza yapması sonucu ölen Haydar Ateş ve Elzem Ateş’in cenazesi adli tıp kurumunda yapılan otopsinin ardından Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ve yakınları tarafından alındı.  

  Adana Adli Tıp Morgu önünde açıklama yapan Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, “Adana’ya asker uğurlamaya gelirken şoför, ters yönden iş makinesini görüyor ve ışıksız bir şekilde geliyor bu iş makinesi. Birdenbire kafa kafaya çarpışıyor araçlar. Teyzemi ve kuzenimi kaybettim. Neler hissedebilirim ki acımızı yaşıyoruz, böyle acının ifadesi olamaz” dedi.

JÜLİDE SARIEROĞLU VE HÜSEYİN SÖZLÜ’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Adana’da önceki akşam saatlerinde asker uğurlaması sırasında meydana gelen trafik kazasında ölen ve yaralılar için, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ile Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü sosyal medya üzerinde başsalığı diledi.  

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı,” Yüreğir İlçemiz, Solaklı Mahallemizde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza allahtan rahmet, hastanelermizde tedavileri devam eden 19 yarlı hem şehrimize acil şifalar diliyorum” mesajını iletti.

  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise,” Karataş-Adana yolunda asker uğurlama konvoyunda meydana gelen elim kaza haberini derin üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayım. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza allahtan rahmet, yaralılar acil şifalar diliyorum” dedi.

EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Askere uğurlanmak üzere eğlence düzenlenen ve Karataş ilçesinden Adana’ya giderken yolda midibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Haydar Ateş’in evine Türk Bayrağı asıldı. Ateş’in evinin duvarında isminin ve yanında da “Acılar masal olsun” yazısı ise dikkat çekti.

‘HAYDAR ÇOK SEVİLEN BİR GENÇTİ’

Haydar Ateş’in yakını Özkan Can Canbolat, Haydar Ateş’in Karataş’ta çok sevilen bir genç olduğunu belirterek, “Midibüse eğlence yaparak bindiler. Daha sonra Adana’ya doğru giderken, Solaklı Mahallesi civarında bir iş makinesiyle kafa kafaya çarpışıyorlar. İçinde askere giden çocuğumuz da vardı ve vefat etti. Haydar, askere güle oynaya gitti. Çok istiyordu asker olmayı” diye konuştu.

  Dün  öğle saatlerinde Karataş Devlet Hastanesi’ne getirilen Haydar Ateş ile Elzem Ateş’in cenazeleri, bugün Karataş Asri Mezarlığı’na defnedilecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor