HDP’den muhalefete: Gelin birlik olalım

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” kampanyası kapsamında, bütün muhalefet partileriyle ortak hareket etme çağrısında bulundu. Hatimoğulları, gazetemize gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, ‘’Baskıcı ve şiddet politikalarını, kayyumcu ve gaspçı anlayışı ancak ve ancak demokratik mücadelemizi yükselterek durdurabiliriz’’ dedi.

ADANA (BÖLGE) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, beraberinde partisinin il eşbaşkanları Gülseren Tural ve Mehmet Karakış ile gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Gazetemiz kurucusu Nevzat Uçak ile görüşen Hatimoğulları, son dönemlerde HDP üzerinde yoğun baskılar ve tutuklamaların olduğunu ifade etti. Hatimoğulları, şunları kaydetti; ‘’Şimdi bütün TV kanallarında ‘HDP kapatılsın kapatılmasın mı’ tartışması yapılıyor. HDP dört duvardan ibaret bir parti değildir, kapısına kilit vurulacak bir parti değildir. Siz insanların beyninde, yüreğinde, vicdanında HDP’yi kapatamazsınız. Tüm bunlar AKP hükümetinin çaresizliğinin göstergesidir. Anketlerde düşüş yaşadıklarını gördükleri andan itibaren yaptıkları tek şey HDP’ye saldırmak, vurmaktır. HDP’yi kriminalize etmektir. Şunu açık ifade etmek istiyorum ki, AKP küçüldükçe HDP daha çok büyüyor, daha çok oy kazanıyor. Çünkü bizler Türkiye’de barışın, demokrasinin, özgürlüklerin güvencesiyiz.’’

KAPIMIZ MUHALEFET PARTİLERİNE AÇIK’

“Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”ne dönük engellemelere tepki gösteren Tülay Hatimoğulları, demokratik kazanımlar için muhalefete birlik çağrısında bulundu. ‘’Kapımız bütün muhalefet partilerine açık’’ diye konuşan Hatimoğulları, ‘’Baskıcı ve şiddet politikalarını, kayyumcu ve gaspçı anlayışı ancak ve ancak demokratik mücadelemizi yükselterek, ittifaklarımızı güçlendirerek, demokrasi yolunda ilerleyerek durdurabiliriz. Diğer partileri yok saymak, inkar etmek ve her yaptığı etkinliği başka bir algı oluşturarak kriminalize etmek Türkiye’yi yönetenlerin hakkı da değildir, haddi de değildir’’ dedi.  İl Eşbaşkanı Gülseren Tural ise iktidarın uyguladığı yöntemlerle muhalefeti yok saymaya çalıştığını ifade ederek, “ülke demokrasisi nefes alamıyor. Yaşanılanların hukuki dayanağı ve meşruiyeti bulunmuyor’’ diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor