ADANA LOBİSİ SINIFTA KALDI

Adana gerçekten talihsiz bir kent.  Her alanda olduğu gibi sporda da lobisi olmadığı kanıtlandı. Başkan Murat Sancak gerekli çabayı gösteriyor. Ancak, bu yeterli olmuyor. Başta Hükümet Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik olmak üzere, diğer milletvekilleri, siyasiler, belediye başkanları sivil toplum örgütleri başkanları sadece Erzurumspor galibiyetinden sonra kentin önemli ve hareketli yerlerine kendi adları yazılı pankartlar asarak Demirspor’a başarılar dilediler.

Adana Demirspor, hayati önem taşıyan karşılaşmada deplasmanda Ümraniyespor’u 3-2 yendi. Ancak, en yakın rakibi Erzurumspor’da Altay’ı 1-0 yenince puan cetveli değişmedi. Böylece umutlarını son haftaya sahasında yapacağı İstanbulspor karşılaşmasına taşıdı. Kaldı ki Erzurumspor sahasında Ümraniyespor’u yenerek lig ikincisi olarak süper lige yükselme şansı hayli fazla. Bu saatten sonra arkalarında başta Acun Ilıcalı olmak üzere, bazı bakanlar ve milletvekilleriyle güçlü lobisi bulunun Erzurumspor süper lige daha yakın.

Ümraniyespor-Demirspor karşılaşmasında hafızalarda kalan anlamlı galibiyetin yanı sıra 421 gün hak mahrumiyeti cezalı olan Başkan Murat Sancak’ın kiraladığı vinç ile stat dışından maçı izlemeseydi. Tüm spor medyası pratik zekayı paylaştılar.

Demirsporlu yönetici, antrenör ve sporcular geçmişte kaybedilen puanların önemini şimdilerde daha iyi anlıyorlar. Eskiyi eleştirmek kolay. Ancak, bir şey değiştirmeyecek. Öncelikle sahasında yapacağı İstanbulspor’u mutlak yenmeli. Ameliyat olan Kaleci Muhammet’in yanı sıra Kaleci Kurtuluş da kart cezalısı. Hiç bir mazerete sığınmadan son maçı kazanmalı. Daha sonra da Erzurumspor’un maçının sonucuna bakmalı.

Bu arada, grupta en az bütçe ile süper lige yükselen Hatayspor’un Onursal Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş olmak üzere, yönetici,  son 3 sezonda çalıştırdığı 3 kulübü bir üst kümeye çıkartan teknik direktör Mehmet Altıparmak ve tüm sporcuları, emeği geçenleri kutlamak gerekir. 1967 yılında kurulan Hatayspor tarihinde ilk kez süper lige yükselerek 53 yıllık özlem giderildi.

Sözün özü; Erzurumspor kazanırsa yapacak hiçbir şey yok. Mavi-lacivertliler play-off karşılaşmalarına ciddi hazırlanmalı. Oradan süper lige yükselmelidir. Yönetim, teknik kadronun çabasının yanı sıra, bireysel ve takım olarak Demirspor bunu yapacak güçte. 26 yıl aradan sonra destan yazmak, tarihe geçmek sanıldığı kadar zor değil. Yolunuz açık olsun……

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor