OY MOY YOK

Aslında bugünkü köşemde 15 Temmuz 2016 FETÖ’cü kalkışmayı yazacaktım. 15 Temmuz 2016’da olanlar şehit düştü denilen 252 kişiye ve ailelerine olmuştur.

15 Temmuz 2016 olaylarını Türkiye’nin tek adam rejimine dönüştürenlerin, başkanlıksistemini kuranların kullandığını herkes görüyor herhalde. Şehit düşen 252 yurttaşımız için ülke genelinde toplanan yardımların akibetinin bile belli olmadığı, hesabının verilemediği bir başkanlık sisteminin ülkeyi nereye taşıdığını görmemiz bize yetiyor da artıyor bile…

Asıl gündemime dönmek istiyorum.

Z Kuşağı dediğimiz gençler sosyal medyayısallıyorlar. AKP’nin ülkeyi içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklemesine ‘OY MOY YOK’ diye tepkilerini dile getiriyorlar. Gençler AKP’nin izlediği politikalara tepki göstermesinin altında ‘UMUDUNU KESMİŞ VE İŞ ARAMA ŞEVKİ KALMAMIŞ GENÇLER YATIYOR!..’

İşsizlik bugün için Türkiye’nin en önemli sorunudur. Öyle ki PANDEMİ bile işsizlik sorununun önüne geçememiştir. Ne rakam açıklanırsa açıklansın, işsizlik bu ülkede %13’lerin üstüne çıkmıştır.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine baktığımızda, çalışma çağındaki nüfus sürekli artıyor ama, çalışanlarınsayısı azalıyor. Bu durum ülkemizde umutsuzlar kesimi diye bir toplum yarattı.

Bu insanlarda iş arama şevki bile kalmadı. Çünkü her iş aradığı yerde kapı yüzlerine kapandı. İşte çalışma çağında iş umudu kırılan bu yapı ‘OY MOY YOK’ diyor.

18 yılda ülkenin genleriyle oynadınız. Düşmanı olduğunuz Cumhuriyet’in değerlerini sata sata bugünlere geldiniz. Şu an deniz bitti, kara göründü. Tüm umutları tükettiniz.

Buna karşı gelen ve eleştirenleri susturmak için halkın sesi, gözü, kulağı olan gazetecileri zindanlara tıkadığınız yetmiyor gibi hak aramada tek başvurumuz olan savunmacılarımızın üst örgütü olan BARO’yu, ÇOKLU BARO sistemi ile siyasallaştırarak onları da yarattığınız kaos ortamında boğmaya çalışıyorsunuz.

Onlar da artık haykırıyor. Size ‘OY MOY YOK’ diyorlar. Haklarını savunan avukatlara oynadığınız oyun nedeniyle zindanlara tıktığınız gazeteciler, sevenleri, aileleri de size ‘OY MOY YOK’ diyorlar.

Size daha kötü bir haber vereyim. Mutfaktaki yangını tüm benliği lie yaşayan, tam 18 yıldır iktidar olmanız için kapı kapı dolaşan AKP’li kadınlarda artık başkanlık sistemine ve AKP’ye ‘OY MOY YOK’ diye tencere-tava çalarak haykırıyorlar.

Belki bu Z grubunun yaşama geçirdiği OY MOY YOK sloganı ile sizde seçimden, o hep söylediğiniz MİLLİ İRADE’den onay alamayacağınızı görecek siz de SEÇİM-MEÇİM yok diyeceksiniz! Diyeceğinize de adım gibi eminim. Bunun için yeni oluşturduğunuz ve sokağa egemen kıldığınız BEKÇİLİK OLUŞUMU ile özel SADAK örgütüne güvenebilirsiniz.

Koruma ordunuza güvenerek tüm protestoları engelleyebilirsiniz. İşgal edilmiş CHP’nin siziun bu çalışmalarınızı engellemiyeceğini biliyoruz. Onlar yangından mal kaçırmay kurultayı peşindeler.

Sizin ülkeyi içinden çıkılmaz karanlık dehlizlerden çıkarma dertleri yok, onlar Parti Meclisi’ne ve MYK’da yer kapma derdindeler.

Biz yine de işsiz bıraktığınız gençlere ve dünya kamuoyunun yoğun demokrasi talebine güvenyoruz.

Yine burdan bu köşeden ne AKP’ye ne de başkanlık sistemine OY MOY YOK diye haykırıyorum.

Demokratik Parlementer Sistem ve Çağdaş ve Laik Cumuhriyet diyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor