BaÅŸkan Kocaispir yetimleri sevindirdi

(HABER MERKEZİ)-Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ve eşi Raziye Kocaispir Hanımefendi, Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte yetim çocukları giydirdi. Programa Yüreğir Belediye Meclis Üyeleri İHH Adana Şube Başkanı Mahmut Eraslan,İnsani Yardım Vakfı Yardım Birimi Başkanı Osman Aydoğan yetim ve öksüz çocuklar katıldı.

Programda bir konuÅŸma yapan YüreÄŸir Belediye BaÅŸkanı Fatih Mehmet Kocaispir  ”Kurban Bayramı öncesi Ä°HH ile iÅŸbirliÄŸi içerisinde YüreÄŸir’deki  öksüz ve yetim çocuklarımızın giydirilmesi ile ilgili etkinlikte beraberiz. Yetim gülerse dünya güler.Bir yetimin sevindirilmesinin ne kadar önemli ve kıymetli olduÄŸunun hepimiz bilincindeyiz. Her ÅŸeyden önce bir yetim peygamberin ümmetiyiz. Yetimlerin öksüzlerin ihtiyaç sahiplerinin yüzünün gülmesi dünyanın gülmesidir.  Belki de bir yetimin  yüzünün gülmesi ile ayaktayız. Bu çocukların yüzünün gülmesi, YüreÄŸir’de 100 kilometre yol yapmaktan daha kıymetlidir benim için.

 Hayır ve iyiliÄŸin olduÄŸu her yerde olmak isteyen bir kardeÅŸinizim.YüreÄŸir’de ihtiyaç sahibi olan herkese ulaÅŸmanın bizim açımızdan bir zaruret olduÄŸunun bilincindeyiz. YüreÄŸir yoksul bir ilçe. Biz YüreÄŸir’deki yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaÅŸlara ulaÅŸalım diye toplum bizi görevlendirdi. Topluma karşı sorumluluÄŸumuz var. Gece bir yetim aç yatıyorsa bunun sorumluluÄŸunu üzerime alıyorum. Ãœzerimize de almalıyız. Bunun hiçbir mazereti yok. YüreÄŸir’de hiç bir ihtiyaç sahibinin aç ve açıkta uyumayacağı bir ÅŸehir hayal ediyoruz.Rabbimiz bizim bu niyetimizi biliyor,görüyor.Bundan sonraki süreçte yardım konusunda candan. gönüllü ve Allah rızası için çalışan sivil toplum örgütlerimizle iÅŸbirliÄŸimiz devam edecektir.Bundan sonraki süreçte de YüreÄŸir’de ihtiyaç sahibi yavrularımıza karşı duyarlı olmaya devam edeceÄŸiz.

Ä°HH Adana Åžube BaÅŸkanı Mahmut Eraslan YüreÄŸir Belediye BaÅŸkanı Fatih Mehmet Kocaispir’e yardımları için teÅŸekkür etti. Eraslan yaptığı konuÅŸmada ”Herkes güzele cennete taliptir. Peygamber efendimiz (SAV) der ki bir yetimin bakımını üstlenen onu himayesine alan kiÅŸi ile cennette mesafemiz iki parmak mesafesindedir. Biz toplamda 1200 çocuÄŸu giydirmek üzere hedef koyduk. Allah razı olsun her zaman olduÄŸu gibi YüreÄŸir Belediyesi bu kampanyaya ilk destek veren belediyemiz oldu. Bu vesile ile baÅŸkanıma ve eÅŸine teÅŸekkür ediyorum. Bu kardeÅŸlerimize duyarlı davrandılar. Birlikte daha çok güzel iÅŸler yapacağız.EmeÄŸi geçen herkesten Allah razı olsun.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Programda YüreÄŸir Belediye BaÅŸkanı Fatih Mehmet Kocaispir’e plaketini Ä°nsani Yardım Vakfı Yardım Birimi BaÅŸkanı Osman AydoÄŸan takdim ederken, Hanımefendi Raziye Kocaispir’e de plaketini  Yardım Birimi Görevlisi Hayriye Acar takdim etti.Program sonunda basın mensuplarını sahneye davet eden BaÅŸkan Fatih Mehmet Kocaispir, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle programı takip eden gazetecilere gül hediye etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor