Park Vaadi ile Çukurova çok daha güzel oldu

(BÖLGE)- Çukurova ilçesine bağlı Yüzüncü Yıl Mahallesinde, içesinde bölgenin en büyük Kadın Yaşam Merkezi, Aqua Park ve çok amaçlı toplantı salonlarını barındıran Çukurova Park Vaadi, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde geniş katılımlı bir törenle hizmete açıldı.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, CHP Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi ile çok sayıda Çukurovalı katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptı. Karalar, “Bizi çalıştırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar ancak bunların ve bütün zorlukların altından kalkacak bir yönetim anlayışımız var. Zor şartlarda hizmet üretiyor devasa işler yapıyoruz” dedi. Karalar, sadece ASKİ’nin  15 ay gibi bir sürede 10 yıllık bir hizmet verdiğini belirterek altı ayda geçen dönemin döktüğü asfalttan daha fazla asfalt döktük. Bizim rantiyecilerle işimiz olmaz. Biz halk için varız dedi.

ÇETİN: PARA HARCAMADAN HİZMET ÜRETİYORUZ

Karalar’ın konuşmasının ardından tesisin mimarı Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin alkışlarla mikrofona davet edildi. Çetin, “Görevde olduğumuz süre boyunca elimizden makası hiç düşürmeyip önemli tesislerin açılışlarını yaptık” dedi. Toplumun bütün kesimlerini düşünerek projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Çetin, “Yap-işlet devlet modeli ile yaptığımız tesislerde belediyenin kasasından tek bir kuruş para çıkmıyor. Yatırımcı tesisi inşa ediyor, 10 yıl işlettikten sonra belediyeye devrediyor. Böylece hiç para harcamadan hizmet türetmenin haklı gururunu yaşıyoruz. 15 Eylül’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla toplu açılış töreni gerçekleştireceğiz. Öğrenci yurdu, kapalı otopark, semt pazarı ve kreş gibi hizmetleri vatandaşlarımıza sunacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplu kurdale kesimi ile Çukurova Park Vaadi resmen faaliyete girmiş oldu. Kurdale kesimi sonrası tesisi gezenler içeriğine hayran kaldı. Tesis, hamam, yüzme havuzu, kadın kraathanesi, gezi alanı gibi özellikler de barındırıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor