İPLERİ KOPARMA MUHARREM İNCE!

Kurtuluş savaşı henüz bitmemiş.. Ama Atatürk, kazanacaklarına inanmış, ilerisi için ne yapılabiliri kafasında tartışıyor. Ülkenin geri kalmışlığını, çöküşünü ortadan kaldırmayı planlıyor ve çağdaş, ileri bir toplum yaratmak amacıyla devrimin gerekli olduğunu düşünerek buna göre planlar yapıyor. Başarabilmek için gücünü halktan alan planlamalar yapıyor ve bir siyasi parti kurmanın planlarını yapıyordu. Ve sonunda kararını veren Atatürk, düşüncelerini şöyle açıklıyordu;

“…Milletin her sınıf halkından, hatta İslam dünyasının en uzak köşelerinden bana ebedi olarak iftihar duyacağım şekilde gösterilen teveccüh ve itimada layık olabilmek için en mütevazı bir millet ferdi sıfatiyle hayatımın sonuna kadar vatanın hayrına vakfeylemek emeliyle barıştan sonra Halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim”

   Atatürk, bunu tek başına başaramayacağını da biliyor, şöyle diyordu

“Bence, bizim milletimiz birbirinden çok farklı menfaatleri takip edecek ve bundan dolayı da mücadele halinde buluna gelen çeşitli sınıflara malik değildir. Memleketteki sınıflar birbirlerine lazım olan ve birbirlerini tamamlayıcı ve bütünleyici mahiyettedir. Onun için de Halk Fırkası bütün sınıfların haklarını, yükselme sebeplerini ve saadetini sağlamak yolunda çalışmalarda bulunacaktır.”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bu amaçla 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” nı kurmuş 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır.

BUGÜN YA BARIŞ YA SAVAŞ ÇIKACAK

Bugün CHP açısından çok önemli bir gün.. Bugün CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı basının karşısına geçecek, Kurultay öncesi ve sonrası ile ilgili değerlendirmelerde bulunacak.. Gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.. Yandaş ve candaş gazete ve  muhabirleri tuzak sorular soracak.

Muharrem İnce, gençliğinden bu yana CHP’de siyaset yapan ve öyle kalan biri.. Gaza gelebilir mi? CHP’yi, liderini ve parti yöneticilerini suçlayabilir mi? Yeni bir parti kuracağını açıklayabilir mi ?

Sayın İnce, böyle bir hataya düşerse, önce kendine, sonra CHP ve seçmenine büyük zarar verir..Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kemiklerini sızlatır.Milyonlarca CHP’linin nefretini kazanır..

Ve ihanetle suçlanır..

Tercih sayın Muharrem İnce’nindir.. Ama unutmasın, umutları söndürmenin de bir bedeli vardır.

Cumhurbaşkanı adaylığında beklenenin üzerinde oy alan Muharrem İnce, umarız Türk siyaset tarihinin çöplüğüne kendini bırakacak kadar ihtiras sahibi değildir.

 Hele hele, sayın Devlet Bahçeli’nin “Geleceğin temeli Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle atılmıştır. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem özlemleri boşuna bir taleptir” sözlerinden sonra..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor