Şimşek’e Bursa ve Akhisar engeli

Adana Demirspor’un Süper Lig’e alınması konusunda olumlu düşünen TFF’nin Bursa ve Akhisar’ı ikna etnesi gerekiyor. Ajansspor’dan Erdal Cömert imzası ile yayınlanan haberde; “Küme düşmenin kaldırılmasıyla birlikte Süper Lig’in 21 takımla oynanacağı açıklanmıştı. Peki ligin 22 ya da 24 takımlı olması mümkün mü? Süper Lig gelecek sezon kaç takımlı oynanacak?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ligleri henüz tescil etmedi. Önümüzdeki hafta kararın çıkması beklenirken gecikmenin nedeni kulüplerden gelen talepler olduğu ortaya çıktı. Gerek TFF 1. Lig gerekse de Bölgesel Amatör Lig’de bir çok takım kendilerinin bir üst lige alınmasını talep ediyor.

Gözler günlerdir Süper Lig’in 22 takım; hatta 24 takıma çıkıp çıkmayacağına çevrilmiş durumda. TFF’nin küme düşürmeyi kaldırmasının ardından TFF 1. Lig Play-off finalinde Fatih Karagümrük’e kaybeden Adana Demirspor, kendisinin de Süper Lig’e alınmasını talep etti. Hatta bir çok kulüp bu yönde destek de verdi.

TFF bu nedenle Adana Demirspor‘u Süper Lig’e ancak Bursaspor ve Akhisar’ı ikna ederse alacak. Şimdi bu iki kulübü ikna etmenin formülleri aranıyor. Bursaspor ve Akhisarspor, Adana Demirspor‘un Süper Lig’e alınması tartışmaları çıkınca kendileri de aynı talepde bulunmuştu.” ifadelerine yer verildi

Bu arada Adana Demirspor’un yeni sezon hazırlıkları Bolu’da devam ediyor. Mavi-Lacivertli takımda affedilen Carayol takımla birlikte çalışmalara başladı. Geçen sezon Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Apollon Limassol’dan transfer edilen ve 2+1 yıllık sözleşme imzalanan sağ kanat oyuncusu Mustapha Carayol devre arasında kadro dışı bırakılmıştı. Geçen sezon 9 maçta forma giyen 31 yaşındaki oynucu 1 gol atarken, 1 de asist yaptı.

Öte yandan Adana Demrispor’un Bolu kampına altyapıdan 7 futbolcu çağrıldı. Bu oyuncular şunlar: Erkam Develi, Yiğit Kadıoğlu, Özcan Atalay, Mustafa Yılmaz, İzzet Çelik, Enes Erdem ve Mehmet Nedim Durak.

RASSOUL VE ADİL’E TEKLİF VAR

Adana Demirspor’un başarılı stoperi Joher Rassoul’ü Galatasaray ve Beşiktaş transfer listesine dahil etti. Mavi-Lacivertli kulübe gelen transfer teklifinin olmadığı belirtilirken, 2 kulübün de nabız yokladığı öğrenildi. Galatasaray ve Beşiktaş’ın dışında Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa’nın da Rassoul’ü transfer etmek için girişimlerde bulunacağı iddia edildi. 24 yaşındaki Senegalli stoper bu sezon Adana Demirspor’da 28 maçta görev alırken, 2 gol ile 2 asist kaydetti.

Diğer taraftan Adana Demirspor’un diğer stoperi Adil Demirbağ’ı transfer etmek için Başakşehir ve Trabzonspor görüşme yaptı. Adil’in Trabzonspor’a transferi olumsuz sonuçlanırken, Galatasaray genç stoper için devreye girdi. Adana Demirspor’da geçtiğimiz sezon 24 maçta forma giyen Adil Demirbağ için geçtiğimiz hafta içinde Trabzonspor ve Başakşehir, Mavi-Lacivertlilerle temas sağladı. İki kulüple yapılan görüşmeler devam ederken, Mavi Şimşekler’e sürpriz bir transfer telefonu geldi.Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Adil Demirbağ’ın durumunu sormak için Adana Demirsporlu yetkilileri aradı ve görüş aldı. 22 yaşındaki savunmacı bu sezon Mavi-Lacivertlilerde 24 maçta oynadı ve 1 gol ile 1 asist kaydetti. (HABER: Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor