Hasan Tekin anısına atletizm müsabakaları gerçekleştirildi

(BÖLGE ÖZEL)-Merhum Şampiyon Atlet Hasan Tekin anısına 24-25 Ağustos tarihlerinde atletizm müsabakaları gerçekleştirildi. Yarışmalara yüzün üzerinde kız ve erkek sporcu katıldı.

Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, okul dönemlerinde de önemli başarıları bulunan Hasan Tekin’in 3 kez üst üste 27 Aralık Atatürk Kır Koşusunu kazandığını,  Adana Demirspor ve Karataşspor’un yanı sıra çeşitli dönemlerde milli takımlarda görev yaptığını, yüzlerce kız ve erkek sporcuyu milli takımlara kazandırdığını, hizmetlerinin unutulmayacağını söyledi.

 Hasan Tekin’in Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde uzun yıllar atletizm bölge antrenörlüğü yaptığını, ayrıca il temsilciliği görevinde bulunduğunu hatırlattı. Hasan Tekin’in ayrıca köyler arası atletizm müsabakaları düzenlediğini, finallerin ise kent merkezinde yapıldığını,  federasyon ile diğer illerin bu yarışları model olarak aldığını kaydetti.

Uluslararası Atletizm Hakemi olan Hasan Tekin’in, Türkiye genelinde önemli müsabakalarda hakem olarak görev aldığını belirten Uğur, genç hakemlerin gelişmesine de katkı sağladığını ifade etti.

72 YAŞINDA VEFAT ETTİ

Eski Milletvekili Turgut Tekin, Valilik Eski Basın Müdürü Arif Tekin ile Eski Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin’in de kardeşi olan Hasan Tekin, uzun süredir tedavi gördüğü Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde 29 Mayıs 2015 tarihinde 72 yaşında vefat ettiğini sözlerine ekledi.

HASAN TEKİN’İN HİZMETLERİ ANLATILDI

Bu arada, Yüreğir Serinevler Atletizm Pisti’nde gerçekleşen ve 2 gün süren müsabaka öncesinde, Merhum Hasan Tekin’in özgeçmişinin yanı sıra atletizm adınaAdana ve Türkiye genelinde  yaptığı hizmetler anlatıldı. Eski sporcular Hasan Tekin’in fotoğrafını taşıdı.

Müsabakalarda dereceye girenlere madalyalarını Yeni Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çimtımar, Hasan Tekin’in kardeşi eski Gençlik ve Spor Şube Müdürü, Hentbol Milli Takım Antrenörü Kazım Tekin, doktor olan oğlu Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mustafa Tekin, Yüreğir İlçe Spor Müdürü Ekrem Ulu, Yüreğir Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Bilal İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, rekortmen Avrupa Şampiyonu ciritçi Fatih Avan hakem ve antrenörler taktılar. Tekin ailesi de dereceye girenlere spor malzemesi dağıttı.

İl Temsilcisi Uğur, özellikle spor etkinliklerinde kendilerine destek veren Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin ile Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir’e teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor