POZANTI’DA YANGIN ÜÇ AYRI YERDE ÇIKARILMIŞ

(HABER MERKEZİ)- Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Eski konacık Mahallesi Kaleboynu mevkisinde önceki gün öğle saatlerinde çıkan yangını, Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi ile çevre illerin itfaiyelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir ekip tarafından sürdürülürken, sabotaj ihtimalinin yüksek olduğu bildirildi..
Yangın söndürme çalışmalarına 6 helikopter ve iki uçağın kullanıldığı bildrilirken, 53 arazöz, 18 su tankı, 400 personel ve çok sayıda iş makinesiyle ekiplerinde müdahale ettiği bildirildi.
Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz da, Belemedik Mahallesi’ndeki tabiat parkı civarında kurulan koordinasyon merkezinden ekiplerin müdahalesini yönlendirdiği öğrenildi.
Pozantı Kaymakamı Nurettin Yavuz ile Belediye Başkanı Mustafa Çay ve Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz da yangın söndürme çalışmalarını fiilen takip ettiği bildirildi. Kakyamak Nurettin Yılmaz, “Yangın mahallemizi tehdit etmektedir. Evleri seri şekilde boşaltalım.” Talimatı verirken, tehlikenin boyutunu da ifade etmiş oldu.
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay yaptığı açıklamada, “Bu yangın bir kaç noktada birden ortaya çıktı. Bu nedenle ben ve sayın Pozantı Kaymakamı ile adli yetkililer kundaklama ihtimalini çok güçlü görüyoruz ve bu yönde araştırmaya başlanıldı” dedi. Başkan Çay, “10 yılı aşkındır pozantıda başkanlık yapıyorum. Böyle bir yangınla hiç karşılaşmamıştık. Yeşil Pozantı’mızın zararı en az şekilde kapatabilmesi için devlet ve sivil halkımızla birlikte yakın belediyeler ellerinden gelen bütün imkarı seferber ettiler. Umarım rüzgarda izin verir yangını biran evvel kontrol altına alabilir ve soğutmlaya geçebiliriz” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor