MECLİSTE KAVGA ÇIKTI

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi gündemde olan ve biri hibe, diğeri arsa satışı olan iki maddenin oylama sonucu kabul edilmesine muhalefet itiraz edince tartışma çıktı. Çıkan tartışmada MHP’li Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe’nin dişi kırıldı.

NASIL OLDU

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, biri hibe, diğeri arsa satışı ile  ilgili iki madde üyelere okunduktan sonra oylamaya sundu. Karalar, el kaldırmak yoluyla yapılan oylamanın oy çokluğuyla kabul edildiğini açıkladı. Bunun üzerine Cumhur ittifakı üyeleri oyların sayılmadığı gerekçesiyle itiraz etti. Karalar oylamanın bittiğini, itiraz edenlerin videoyu izlemelerini söyledi. Karalar’ın itirazları kabul etmemesi üzerine çıkan arbede sırasında  Cumhur İttifakı üyeleri ayağa kalkarak sahnenin önüne gelince, tartışma yumruklama aşamasına geldi. Çıkan arbede sırasında Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe’nin dişi kırıldı.

Başkan Zeydan Karalar, Mustafa Şahin’in dişinin yumruk sallayan bir arkadaşının dirseğinin çarpmasından meydana geldiğini, bunun görüntülerle sabit olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı Cumhur İttifakı üyelerine salonu terk etmelerini isteyerek, “Bırakalım kendileri çalsın, kendileri oynasın” demesi üzerine  AK Parti ve MHP‘li meclis üyeleri salonu terk etti.

Başkan Zeydan Karalar ise toplantının yarın saat 10.00’da yapılmasını isteyerek toplantıyı kapattı.

KARALAR’DAN AÇIKLAMA

Tartışma ve yumrukların yaşandığı Belediye Meclis toplantısından sonra bir basın toplantısı düzenleyen Zeydan Karalar, tartışmanın Cumhur ittifakı üyelerinin çıkardığını belirtti, amacın Adana’ya hizmetin engellenmesi olduğunu ileri sürdü.

Karalar, düzenlediği basın toplantısında muhalefetle görüştüğünü, bu iki maddenin geçmesi halinde Belediye’nin sıkıntıdan kurtulacağını ayrıntılı bir şekilde anlattığını ve olumlu görüşlerini aldığını belirtti.

 Karalar, “Bu iki maddenin biri hibe, diğeri arsa satışıydı. Biz göreve geldiğimizde çok sayıda arkadaşımız maaş alamıyordu. Hizmetler durma aşamasındaydı. Kısa sürede olumlu bir yola girdik, maaşları ödüyoruz, hizmetleri artırıyoruz. Ancak, Adana’ya mevcut ekonomik koşullarda hizmet vermemiz mümkün değil. Cumhur itifakındaki arkadaşlarımıza durumu anlattık, meclise iki teklif getireceğimizi, bunlardan birinin hibe, diğerinin arsa satışıyla elde edeceğimiz gelir olduğunu ayrıntılı şekilde anlattık. Destek verecekleri sözünü aldık, Meclis gündemine getirdik, oyladık.. Oylarda kabul oyu çoğunluktaydı. Yeniden yapılması istendi. Kabul edilen oylama, yeniden yapılabilir mi? Bize inanmıyorlarsa video kayıtlarını incelesinler” diye konuştu.

Karalar, çıkan arbedede Saimbeyli Belediye Başkanı’nın dişinin Cumhur ittifakından bir üyenin yumruk atarken, dizinin dişine geldiğini ve kırıldığını da belirterek, “İnanmıyorlarsa kasetten incelesinler, kimin dizinin çarpması sonucu diş kırılma olayının yaşandığını görsünler” diye konuştu.

MHP’DEN AÇIKLAMA GELDİ

 Olaylarla ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi  Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Saimbeyli Belediye Başkanı MHP’li Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Şahin Gökçe’nin darp edilmesine sert tepki gösterdi.

Ankara’da bulunan Avcı, saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Avcı “Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İLO ve bir arsa satışıyla ilgili gündemde olmayan iki maddeyi aniden oldu bittiye getirmek suretiyle Meclis gündemine alıp, oylamaya sunmuştur. Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin çoğunlukta olduğu bir toplantıda Karalar’ın oyları saydırmadan ‘Oy çokluğu ile kabul edildi’ demesi ve buna Cumhur İttifakı’nın haklı olarak itiraz etmesiyle başlayan şiddet görüntüleri Meclisimize hiç yakışmamıştır” dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI AY: KARALAR’I KINIYORUZ

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, gündem maddeleri oylanırken, gündem dışı getirilen maddenin oylanmasında hukuka aykırılığa itiraz eden meclis üyelerine CHP’li üyelerin saldırısıyla kavganın ortaya çıktığını kaydetti. Ay, “Bu olayları provoke eden Zeydan Karalar’ı öncelikle sözlerimin başında kınıyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bugün yapılan toplantısında gündeme, gündem dışı madde getirmek suretiyle, bu maddelerin oylanmasındaki hukuka aykırılığa itiraz eden Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerimize, Cumhuriyet Halk Parti’li meclis üyesinin saldırısıyla başlayan bu kavganın her şeyden önce Adanamız’a yakışmadığını, son derece üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Burada şehrine hizmet etmek isteyen AK Parti meclis üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesine yapılan bu saldırıyı kınıyoruz” diye konuştu.

   Meclis toplantısının bugün de devam edeceği bildirildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor