POZANTI’DA ORMAN YANGINI ÜST BÖLGELERE DE SIÇRADI

Kendisinin de yangını söndürme çalışmalarını bizzat takip ettiğini ve mahallinde takip ettiğini söyleyen Çay, “Ben şu anda söndürme çalışmalarını izliyorum. Yangının üst tepelere sıçraması ve sert kayalıklar olmasının da çalışmaları etkilediğini belirti.

Adana’ya bağlı Pozantı ilçesindeki orman söndürme çalışmaları, rüzgarın da ters esmesiyle yüksek alanlara sıçradığını belirterek, “Havadan, karadan her türlü çalışmalar yapılıyor. Yangın bu kez yüksek bölgelere sıçradı” dedi.

Tüm ekiplerin canla-başla çalıştığını da ifade eden Çay, konuyla ilgili şu bilgileri verdi;

 “Şu anda yangın bölgesindeyim. Bu yıl yağışların az oluşu nedeniyle kuraklık yaşandı. Çıkan yangın söndürülmeye başlanırken bu kez yüksek tepelerde  görüldü. Havadan karadan her türlü müdahaleler yapılıyor. Ancak yüksek tepelerde başlayan yangın işimizi zorlaştırıyor. Çünkü hem rüzgar ters esiyor, hem de yüksek kayalıklar var. Araçlar çıkmakta zorlanıyor” dedi.

NURETTİN ÇELMEOĞLU’NUN İZLENİMLERİ

Çarşamba günü eski Konacık üzerinden Belemedik’e giderken bembeyaz yoğun bir duman kitlesinin tepeleri sardığı görünce telaşlandım. Ne yazık ki tahminim doğru çıkmıştı ve Belemedik’in sırtlarında Zümrüt yeşili ağaçlar kara sisli dumanlara ve alevlere esir olmuştu.

Öğlen saatinde yangının kontrol altına alındığını uçak ve helikopterlerin soğutma amaçlı uçuşlarını görüp rahatlamıştım ki aniden 5 kilometre kadar kuçez-batı istikametinde öncekine benzer duman kütlesinin yükseldiğini gördüm. Çok geçmeden havadan ve yerden yangınla mücadele ekiplerinin çalışmalarına tanık oldum. O gece kontrol altına alınacağından ümitliydim ve dilekte iken akşam şiddetli fırtına çıktığında bu ümidim tanık olduğum yangın gibi duman olup gitti.

Dün bütün gün yine tam teçhizat mücadele edilmesine karşın yine farklı noktalarda yükselen dumanlar Pozantı, Karaisalı, Gülek üçgeni içindeki vadileri doldurdu. Akşam üstü Bürücek sırtlarındaki kuzeyindeki Yukarı Çağşak Deresi boyunca yangının Bürücek yönüne ilerlediği haberi duman altındaki Akçatekir ve tabiki Bürücek sakinlerini ürküttü. Çok sayıda otomobilin Akçatekir ve Bürücek’ten ayrılmakta olduğunu görmek elbette üzüntü vericiydi.

Şu varki peşpeşe Kozan’daki iki yangın arkasından Samandağ ve Pozantı da birkaç noktada çıkan alevler kundaklama ihtimalinin çok güçlü olduğunu gösteriyor. Herşeye rağmen fedaker ekiplerimizin sivil halkında desteğiyle bu felaketi kısa sürede dizginleyeceğine inanmak ibtiyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor