7 KM. UZUNLUĞUNDA DÖŞENEN HORTUMLA ORMAN KURTARILDI

Kayalıklar ve uçurumların bulunduğu bölgeye sıçrayan ve hiçbir aracın giremediği için müdahale edilemeyen yangının hikayesini Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, BÖLGE’YE  anlattı.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilçelerinde başlayan ve her geçen saat yayılan ve tepelerdeki kayalıklar ile uçurumlara rastgelen orman yangınının 7 kilometre uzunluğunda hortum döşenerek söndürüldüğünü söyledi.

(HABER MERKEZİ)-“Pozantı Adana’nın  yerli ve yabancı turizme açık bir ilçesi.. Yazın serin, kışın karşı geçen bir yayladır Pozantı.. Yerli ve yabancı turizmine açık olan ve  her mevsim çok sayıda konuk ağırlayan Pozantı’da ormanlar ayrı ayrı alanlarda yandı.. Orman İşletmesi, Belediye ekipleri tüm gücüyle hızla ilerleyen yangını söndürebilmek için adeta alarm durumuna geçti.. Önemli ölçüde başarıldı da.. Ancak, umulmadık bir şekilde, kayalıkların ve uçurumların bulunduğu alanlara sıçradı.. Hızla yayılmaya başladı”

Belediye Başkanı Mustafa Çay, yangının başlangıcını ve yayılmasını böyle açıkladı.. Sonra devam etti konuşmasına, “Yüksek alanlarda ve uçurum bölgelerine müdahale etmek çok güçtü.. Araçlar çıkamıyordu.. Uçaktan müdahale de yeterli olmuyor,  arazözler giremiyor, yangın giderek büyüyordu.. Yapılacak bir şey yoktu ve çaresiz kalıyorduk.”

Mustafa Çay , yangının söndürülme olayını da şöyle anlattı; “Elimiz kolumuz bağlanmıştı.. Arazözler yukarıya kayalıklar ve uçurumlar nedeniyle çıkamıyordu bir çare bulunması gerekiyordu. 7 kilometre uzunluğunda hortum çektik, alevleri önce kontrol altına aldık, sonra sönmesini sağladık.. Yani 7 kilometrelik hortum sağlanmasaydı Pozantı ormanları kül olacaktı. Şunu hemen ifade edeyim ki, Orman Genel Müdürlüğü ekipleri olağanüstü çaba gösterdi ve Pozantı ormanlarımızı kurtardı. Kendilerine şahsım ve Pozantı halkı adına teşekkürlerimi  sunuyorum” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor