AZERBAYCAN, ERMENİ ORDUSUNU DAĞITTI

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik olarak başlattığı saldırılarda bsüyük kayıplar verdiği duyuruldu. Yabancı ajanslardan alınan bilgilere göre, Ermenistan ordusunun Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine başlattığı saldırıların 3.gününde büyük kayıplar vermeye başladı. Azerbaycan ordusunun Ermenistan’a ait 2 savaş uçağını düşürdüğü bildirilirken, Azerbaycan uçakların dağa çarptığını açıkladı. Fotoğrafta Azeri ve Ermenistan güçleri arasında yaşanan sıcak savaş görünüyor.

(HABER MERKEZİ)- Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaş giderek hız kazanırken, büyük kayıpların meydana geldiği bildirildi.

Dün de devam eden savaşta Ermenistan’ın büyük kayıplar verdiği, Azerbaycan’ın ise daha önce kaybettiği toprakları geri aldığı bildirildi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan karşılıklı görüşmelerin yapılması ve savaşın sonlandırılması ile ilgili önerilere “Düşmanlıkların bu kadar yoğunlaştığı bir dönemde Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya arasında bir zirve yapılmasından bahsetmek çok uygunsuz olur. Müzakereler için uygun ortam ve koşulların oluşması gerekiyor” dedi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepyan ise, Azerbaycan’ın bölgenin kuzeyinde “Dağlık Karabağ Savunma Ordusu mevzilerine hava bombardımanı” düzenlendiğini, operasyonlarda Türkiye yapımı İHA’ların kullanıldığını ve Türk F-16’larının havada görüldüğünü öne sürdü.

Öte yandanAzerbaycan Savunma Bakanlığı da, Pazar gününden bu yana 2 bin 300 “ayrılıkçı askerin” öldürüldüğünü, 130 tank, 200 top, 25 uçaksavar, beş mühimmat deposu, 50 tanksavar, 55 askeri araç ve S-300 uzun menzilli karadan havaya füze sisteminin imha edildiğini açıklamasına karşın,Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan’da 790 askerin yaşamını yitirdiğini, 1900’den fazlasının yaralandığını belirtirken, 137 tank, 72 İHA, yedi helikopter ve bir An-2 uçağının imha edildiğini öne sürdü..

Dağlık Karabağ Savunma Bakan Yardımcısı Artur Sargisyan ise, Azerbaycan’a ait 17 tank, dört zırhlı personel aracı, üç mühendislik ve teknik zırhlı araç ve ile İHA’nın imha edildiğini, 500 askerin yaşamını yitirdiğini öne sürdü.

Fransız haber ajansı AF ise, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 98’e çıktığını söyledi.

Öte yandan, Güney Kafkasya’yı sarsan çatışmalar dünyanın gözünü bir anda bölgeye çevirirken, acil olarak toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) taraflara derhal ellerin tetikten çekilmesi için çağrıda bulundu.

Aralarında sivillerin de bulunduğu onlarca insan savaşta yaşamını yitirirken, Azerbaycan ordusu Ermeni birliklerinin kaybının 2 bin 300’e çıktığığını, Azerbaycan’da ise 12 sivilin saldırılarda hayatını kaybettiği, 35 sivilin yaralandığı bildirildi.. Ermenistan’ın resmi açıklamasına göre ise şimdiye kadar en az 84 asker öldü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor