‘Topraksız Tarım’ giderek artıyor

HABER: Uğur BAŞARAN

ADANA (BÖLGE)-Adana’da topraksız tarım yöntemi üreticilerin son gözdesi olurken topraksız tarıma merak salan üreticiler, devletten destek bekliyor. Topraklı tarıma göre daha topraksız tarım yöntemi ile daha fazla ve daha kaliteli ürün elde edilirken, Adana’da bu yöntemin daha da gelişmesi bekleniyor.

Üretimde kalite ve verimliliği arttıran bu nedenle de son yıllarda üreticilerin gözdesi haline gelen topraksız üretim Adana’da da son yıllarda büyük ilgi görmeye başladı. Özellikle domates yetiştiriciliğinde kullanılan topraksız üretim sayesinde daha kaliteli ürünler elde edilebiliyor.

Topraksız tarım ile yapılan üretimin daha kaliteli ve daha verimli olduğuna dikkati çeken Üretici Mikail Bekiroğlu, “Topraksız tarım yönteminde Adana’da büyük ilgi gören üretim yöntemlerinin başında yer alıyor. Topraksız tarım üretiminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus, yetiştirilen bitkinin kök hastalıklarına yakalanmamasıdır. Topraksız tarımda her şeyden önce kök hastalıklarına rastlanmıyor. Aynı zamanda topraksız domatesin topraklı domatese göre raf ömrü biraz daha uzun olması üreticilerin bu yöntemi tercih etmelerini kolaylaştırıyor. Ayrıca bakımı da topraklı tarıma göre daha kolay olduğundan tercih ediliyor.” diye konuştu.

Topraksız tarımın diğer özellikleri hakkında da bilgiler veren Bekiroğlu; “Topraksız domates yetiştiriciliğinde en temel husus doğal yöntemlerin kullanılıyor olmasıdır. Doğal yöntemler kullanılarak elde edilen ürünlerde sağlıklı ürünler oluyor. Doğal ve sağlıklı ürün tüketiminin tavsiye edildiği ve kullanımının arttığı bu günlerde topraksız ürün yetiştiriciliği de artıyor. Topraksız tarım daha çok domateste görülse de zaman içerisinde diğer ürünlerde de bu üretim yönteminin daha sıklıkla kullanılacağını tahmin ediyoruz. Üretici kardeşlerimize de bu yöntemi mutlaka kullanmalarını tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor