Vali Süleyman Elban’dan koronavirüs denetimi

HABER: Murat ÖZKARDEŞ

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi Süleyman Elban, İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği “Kovid-19 Tedbirleri Genelgesi” kapsamında denetimlerde bulundu.

Adana’da alışveriş merkezi, Pazar yerleri,lokantalar, kafeler, restoranlar, kahvehaneler,kıraathaneler, çay bahçeleri, düğün ve nikah yerleri, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafeler, park ve piknik alanları, taksi durakları ile şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları ve taksiler başta olmak üzere tüm yaşam alanlarında denetimler yapıldı.

Denetimlere katılan Vali Süleyman Elban, Seyhan ilçesinde vatandaşların yoğun olarak bulunudğu alışveriş merkezine giderek buradaki esnaf ve vatandaşları koronavirüs tedbirlerine uymaları konusunda uyardı.

Vali Elban, esnaf ve vatandaşlardan salgınla mücadelede maske, mesafe ve hijyen kuralına kayıtsız şartsız uymalarını, bu kurallara uymayanları da uyarmalarını istedi.

Vali Süleyman Elban, denetimler sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada,”İlgililerin sahada 24 saat denetim gerçekleştirdiğini, haftanın belirli günlerinde ben de bu çalışmalara katılıyorum. Denetimlerde işyeri sahiplerine ve müşterilerde uyarılarda bulunuyoruz. Vatandaşlar kurallara uyma konusunda bilinçli. Tedbirlere uymayanlara cezai müeyyide de uygulanmaya başladı. Ayrıca izolasyon kurallarına uymayanlar Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına alınıyor” diye konuştu.

Denetimlerde Vali Süleyman Elban’a Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da eşlik etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor