HDP’den tutuklamalara tepki

HABER: YENER EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 2014’teki Kobani eylemlerine ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 HDP’li siyasetçiden 17’sinin tutuklanması gündemiyle bir açıklama yapan HDP Adana İl Eş Başkanları Gülseren Tural ve Mehmet Karakış, ‘’Türk siyasal tarihinin en talihsiz dönemini yaşıyoruz. Hak, hukuk, adalet; demokrasi ve insan hakları adına bir utanç tablosuyla karşı karşıyayız’’ dediler.

‘MUHALEFETE GELİNCE MİLLİ İRADE BUHARLAŞIYOR’

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında, açıklama metnini Mehmet Karakış okudu. Karakış, ‘’Ne gariptir ki tutuklama haberinin hemen ardından Kars Belediyesine kayyım atandı. Seçilmişlerin yönetme hakkını gasp etmek, sadece seçilen kişiye değil, seçmen iradesine de bir saygısızlıktır. İktidarın meydanlarda bangır bangır bağırdığı ‘milli irade tecelli etti’ söylemi, söz konusu muhalif kesim olunca bir anda buharlaşıyor’’ ifadelerini kullandı.

‘AMACIMIZ ÜLKEDE  BARIŞI VE KARDEŞLİĞİ TESİS ETMEK’

Karakış, sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Bu gözaltı ve tutuklamalarla yapmak istenilen tek şey var; o da HDP’yi etkisiz, dirençsiz hale getirmektir. Unutulmamalıdır ki toplumları bir arada tutan şey vicdan ve adalettir. Vicdanı ve adaleti zedelediğinizde toplumsal bütünlüğe zarar vermiş oluyorsunuz. Adaletin ayaklar altında olduğu bir düzende hiç kimse huzur ve güven içinde yaşayamaz. Bizim tek bir gayemiz var, o da bu ülkede barışı ve kardeşliği tesis etmektir. Birileri istediği kadar haklı mücadelemizi terörize etmeye çalışsın, en nihayetinde adalet ve demokrasi kazanacak. İktidar, artçı depremlerle çok ciddi sarsıntılar geçiriyor. Sarsıldıkça saldırıyor. Bu bir çöküşün anatomisidir. İflas etmiş tüccarın eski defterleri karıştırması misali, istediğiniz kadar eski dosyaları karıştırın kaybetmekten kurtulamayacaksınız. Siz kaybedeceksiniz, bizler kazanacağız.’’ Basın açıklamasının ardından, yaklaşık 50 kişilik bir grubun partiye üye kaydı gerçekleştirildi. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor