CHP’li Sümer, Kozan yangınını unutturmuyor

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer Ağustos ayında Kozan İlçesinde meydana gelen Yangını Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıdı.

Genel Kurulda Konuyu gündeme getiren Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Verilen sözlerin takipçiyiz, Köylülerimizin mağduriyeti bir an önce giderilmelidir” dedi.

Aynı konu üzerinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın Pakdemirli’nin cevaplaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na Yazılı Soru Önergesi de veren Orhan Sümer, Yangında toplam zararın ne kadar olduğu, Hangi yardımların yapıldığı ve kovuşturmanın ne aşamada olduğunun cevaplarını bekliyoruz” dedi. 

“Çok büyük ormanlık alanın yandığı, evlerin yok olduğu, hayvanların telef olduğu ve maddi kayıpların köylülerimizin canını yaktığı bu yangın sonrasında Bakanlık yaraları sarmakta geç kalmamalıdır. Evi yanmış köylülerimize ertelemeli ve 0 faizle  değil karşılıksız yardımlar yapılmalıdır” dedi.

KOZAN YANGINDAKİ ŞAİBE HALEN SÜRÜYOR

Orhan Sümer,” Yangın meydana geldiğinde bunun kasıtlı bir eylem olabileceğini, konunun derinlemesine araştırılması gerektiğini söylemiştik. Aynı Tavrı Sayın Bakan Pakdemirli’de gösterdi ve konusun takipçisi olacaklarını sorumluları bulacaklarını beyan etti.

Ancak aradan geçen zamanda olay ile ilgili kimler hangi amaçla ormanlarımızı yaktılar hiçbir açıklama yapılmadı. Ciğerlerimiz, oksijen depolarımız ne için feda edildi. Bu unutulup üzeri kapatılacak bir olay değildir.” dedi

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor