Söyler, sayısız şampiyon yetiştirdi

1973 yılında geçirdiği trafik kazasında iki bacağı kırılan ve 6 ay yatağa mahkum olan Nihat Söyler, yeniden ayağa kalkma mücadelesi verdiği yıllarda başladığı vücut geliştirme sporuyla sağlığına kavuşurken, sonraki yıllarda sayısız şampiyon yetiştiren hoca ve uluslararası hakem oldu, 50’den fazla ödül ve plaket aldı.…
1977 yılında İstanbul’da Vücut Geliştirme sporunda efsane olan 8 kez Dünya Şampiyonu olan Ahmet Enünlü’den antrenman bilgisi konusunda eğitim alan Nihat Söyler; daha sonraki yıllarda Ahmet Enünlü ile dost oldu. Enünlü’nün bilgilerinden ve tecrübelerinden faydalanan Söyler, 1980 yılında Adıyaman’da salon açarak; gençleri bu sporla tanıştırdı.
1985 yılından bu yana 35 yıldır Adanalı gençlere hizmet veren Nihat Söyler; Conan – Rambo filmlerinin etkisiyle vücut geliştirme sporunun ülkemizde yeni yeni yayılmaya ve gençler arasında sevilmeye başladığı yıllarda, 1984 yılında önce Mersin’de daha sonra da Adana’da spor salonu açarak, vücut geliştirme sporunun yayılmasına hizmet etti.
Hayatı spor ile dolu olan Nihat Söyler; ülkemizi uluslararası arenalarda temsil ederken, 3 dönem Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu’nda Yönetim Kurulu üyeliği- Basın Üyeliği, 15 yıl İl Temsilciliği, 2012 yılında Milli Takım antrenörlüğünün yanı sıra 1998
yılından bu yana da Uluslararası Hakemlik Kokartı taşıyor…
Söyler için spor adeta bir yaşam biçimi. Kardeşi Kazım ve Sinan ile eşi Kadriye, oğlu Alpay da sporla içiçe bir yaşam sürüyorlar. Kazım ve Sinan Söyler vücut geliştirme sporunda milli takım düzeyine kadar yükselirken, eşi Kadriye Söyler de bilek güreşinde Türkiye Şampiyonluğuna uzandı. Oğlu Alpay ise Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü’nde fitnes antrenörlüğü yapıyor.
Sporla dolu bir yaşam süren Nihat Söyler; vücut geliştirme ve fitness’in dışında Judo’da Adıyaman’da yapılan şampiyonada Bölge 3.sü olurken, Bilardoda da Adana 3.sü olmayı başardı. Masa Tenisi’nde derece yapan Nihat Söyler’in hayatı sporla dolu dolu geçerken, şimdilerde deneyimlerini ve tecrübelerini gençlere aktarıyor.
1985 yılında Atletik Conan Vücut Geliştirme ve Fitness Spor Kulübü’nü kuran Nihat Söyler; yetenekli gençleri keşfederken, 30’a yakın Türkiye Şampiyonu sporcu yetiştirirken, 50’den fazla sporcuyu da Milli Takıma kazandırdı. Bu sporun meşakkatli ve özellikle de beslenme açısından masraflı olduğunu ifade eden Söyler; yerel yönetimlerin ve sponsorların bu spora katkıda bulunmasını istiyor.
Uzun yıllardır sporun içinde bulunan Nihat Söyler; 43 yıllık süre içerisinde hiçbir zaman maddiyata önem vermediğini, edindiği bilgi birikimini gençliğin hizmetine sunmaya çalıştığını ifade ederek; “Demir Doğrama Atölyesi olan Adıyamanlı bir hemşehrimle birlikte, 25 yıl önce kendi spor aletlerimizi üretmek amacıyla imalathane kurduk. Ürettiğimiz vücut geliştirme ve spor aletlerini çeşitli illerdeki spor salonlarına ve kulüplerine gönderdik. İthal aletlerin piyasada daha ucuz satılması sonucu kazanç sağlayamadık ve işletmemizi kapatmak durumunda kaldık. Sonraki yıllarda kendimi bu spora vererek; 1985 yılında Atletik Conan Vücut Geliştirme ve Fitness Spor Kulübü’nü
kurdum. Bir yandan sporcu yetiştirirken diğer yandan da yerel gazetelerde ‘sağlıklı yaşam ve spor’ adına, toplumumuzu aydınlatıcı bilgiler vermeye çalışıyorum” dedi. (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor