KARATAŞTTA FACİA 4 BALIKÇI BOĞULDU

Sahil Güvenlik ve dalış timinin başlattığı arama sonucu teknede bulunan 5 kişiden 4’ünün cansız bedenine ulaşıldı. Bir balıkçının bulunması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Adana Valiliği de olayla ilgili açıklama yaparak, hayatını kaybedenlerin ailesine başsağlığı dileyerek, kaybolan balıkçının aranmasının sürdürüldüğü belirtildi.

(HABER MERKEZİ)-Adana’da  Karataş ilçesinde  ‘Polatbey’ adlı  balıkçı teknesinin, Yunanistan’a ait gemiyle çarpışması sonucu alabora olan teknede 3’ü Türk, birisi Suriye uyruklu 4 balıkçı boğularak öldü.. Birinin ise tüm aramalara rağmen bulunamadığı öğrenildi.. Kurtarma ekipleri balıkçıları bulmak için yürüttüğü çalışma sonucunda 4 balıkçının cansız bedenini bulduklarını, bir kişinin ise aranmasının sürdürüldüğü bildirildi.

Yetkililer,  gece saatlerinde denize açılan balıkçılarla bir süre sonra iletişim koptuğunu, yaptıkları aramalar sonucu teknenin açık denizde  alabora olmuş halde bulduklarını açıkladı.

YUNAN GEMİSİYLE ÇARPIŞMIŞ

 Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, saat 05.50’de Karataş ilçesinin 15 deniz mili açıklarında Yunanistan bayraklı bir tanker ile Türk bayraklı balıkçı kavlama teknesinin çarpıştı. Teknenin alabora olduğu bilgisinı alan  3 Sahil Güvenlik botu ve bir Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edilerek arama çalışmalara başlattı.

 CANSIZ 4 BEDENİNE ULAŞILDI

Sahil Güvenlik ve dalış timinin başlattığı arama sonucu teknede bulunan 5 kişiden 4’ünün cansız bedenine ulaşıldı. Bir balıkçının bulunması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan olayla ilgili olarakAdana Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Karataş ilçesinde  Açıklamada, “11 Kasım saat 05.50’de Karataş ilçesi 15 deniz mili açıklarında Yunanistan bayraklı bir tanker ile Türk bayraklı bir balık avlama teknesi çarpışmıştır. Alınan bilgi üzerine bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, kaybolan 5 kişiden 4’ünün cansız bedenine ulaşmış olup, arama kurtarma faaliyetleri halen devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz” denildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor