ŞİMŞEK’TE CORONA SÜRECİ

Adana Demirspor’da bilindiği gibi geçtiğimiz hafta İstanbulspor maçı öncesi 24 futbolcu, 2 teknik heyet ve 3 personel dahil olmak üzere toplam 29 kişide Covid-19 pozitif vakaya rastlanmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hazırlanan “Covid-19 Rehberi”ne göre, Covid-19 sürecine dair yer alan takvimlendirmeeye göre, testin yapıldığı 7 Kasım tarihinden itibaren 5 gün boyunca futbolcu ve teknik heyet tesislerde karantinada kalacaklardı. Bu süre doldu, bu süre sonunda filyasyon ekiplerince hastalığın semptomlarına dair bir tarama yapılacak. Bu taramanın sonucunda semptomu olmayan ya da az olan futbolcular istemeleri durumunda karantina sürecine evlerinde devam edebilecekler.

Ancak nihai test vaka tespitinden 10 gün sonra yani 16 Kasım tarihinde yapılacak. Bu testlerin negatif çıkması testin de negatif çıkması durumunda futbolcuların tesislerde bireysel antrenman yapmalarına müsaade edilecek. 4 gün sonra yapılacak testin de negatif çıkması durumunda artık futbolcular takımla birlikte de çalışabilecekler. Kısacası 16 Kasım’daki ve 10 Kasım’daki test sonuçları olumlu olması durumunda Adana Demirspor 21 Kasım’dan önce takımla birlikte çalışmalara başlayamayacak. Bu durumda 22 Kasım’daki Eskişehir maçının da ertelenmesi bekleniyor. (HABER: UĞUR BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor