ŞİMŞEK ADINI 16’YA YAZDIRDI 5-6

STAD: Medical Park Stadyumu

HAKEMLER: Alper Çetin (***), Mehmet Ali Akkor (***), Cem Özbay (***)

TRABZONSPOR: Erce Kardeşler (*), Faruk Can Genç (*) (Dk.96 Marlon Rodrigues *), Edgar Ie (*), Vitor Hugo (***), Joso Pereira (*) (Dk.60  Serkan Asan ), Flavio Da Silva (*), Fousseni Diabate (*) (Dk.72 Yusuf Sarı ), Bilal Başakcıoğlu (*) (Dk.46 Safa Kınalı ), Lewis Baker (**), Kamil Ahmet Çörekçi (*) (Dk.81 Abdulkadir Parmak ), Stiven Plaza (*) (Dk.46 Kerem Baykuş *)

ADANA DEMİRSPOR: Vedat Karakuş (***), Tayyip Talha Sanuç (***), Joher Rassoul (***), Semih Güler (***), Aurelien Chedjou (***), Hamidou Traore (***) (Dk.72 İzzet Çelik ** Dk.91 Mehmet Uslu *), Alaattin Hamza Ok (***) (Dk.46 Hasan Kılıç ***), Gökhan İnler (***), Sedat Şahintürk  (***) (Dk.46 Yunus Akgün ***), Jakub Kosecki (***) (Dk.59 Pa Dibba **), Davide Lanzafame  (**) (Dk.59 Mehmet Akyüz ***)

GOLLER: Dk.55 Vitor Hugo (Trabzonspor), Dk.47 Yunus Akgün, Dk.79 Mehmet Akyüz (Adana Demirspor)

SARI KARTLAR: Joao Pereira (Trabzonspor), İzzet Çelik, Semih Güler, Tayyip Talha Sanuç (Adana Demirspor)

KIRMIZI KART: Dk.90+3 Joher Rassoul (Adana Demirspor)

Adana Demirspor, iki kez öne geçmesine rağmen maçın son dakikalarında yediği golle maçı uzatmalara götürdü: 2-2. Her iki uzatma dakikalarında da sonuçz değişmeyince maç penaltı atışlarına gitti. Penaltı atışlarında Adana Demirspor’da Hasan Kılıç, Mehmet Akyüz, Gökhan İnler ve Tayyip Talha Sanuç penaltı atışlarını gole çevirirken Pa Dibba penaltı kaçırdı, Trabzonspor’dan Abdulkadir Parmak ve Vitor Hugo penaltı kaçırırken, Marlon Rodrigues, Flavio Da Silva, Lewis Baker gole çevirdi. Bu sonuçla Adana Demirspor, Trabzonspor’u 6-5 yenmiş oldu

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça Adana Demirpor istekli ve arzulu başladı. 4.dakikada ev sahibi ekipten Stiven Plaza Gökhan İnler’e faul yaptı. Faul atışını Gökhan İnler kullandı.

10.dakikada Trabzonspor’dan Flavio Da Silva sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortasına hiçbir takım arkadaşı ulaşamayınca bu atak sonuçsuz kalmış oldu.

13.dakikada ev sahibi ekibin atağında Fousseni Diabate yine sağ korner direğine yakıkn bir noktadan ceza sahasına yaptığı ortasına hiçbir arkadaşı dokunamadı.

Trabzonspor 17.dakikada ceza sahasının hemen önünden faul atışı kazandı. Topun başına geçen Edgar bu pozisyondan yararlanamadı.

22.dakikada Adana Demirspor atağında Sedat Şahintürk’ün sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortaladığı topa hiçbir takım arkadaşı ulaşamadı.

25.dakikada Adana Demirspor atağında Davide Lanzafame ceza sahası içinde sol çaprazdan şansını denedi. Savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaştı. Tekrar topa sahip olan taraf konuk ekip oldu. Topu kazanan Sedat Şahintürk’ün sol korner direğine yakın bir noktadan yaptığı ortaya hiçbir takım arkadaşı dokunamadı.

41.dakikada Adana Demirspor gole yaklaştı. Bu dakikada ceza sahasının dışında kaleyi cepheden gören bir noktadan Hamidou Traore’nin çektiği şut çerçeveyi bulmadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya her iki ekipte oyuncu değişiklikleriyle başladı. Trabzonspor’dan Stiven Plaza’nın yerine Kerem Baykuş, Bilal Başacıkoğlu’nun yerine de Safa Kınalı girdi. Adana Demirspor’da ise Sedat Şahintürk oyundan çıkarken Yunus Akgün, Alaattin Hamza Ok’un yerin ede Hasan Kılıç oyuna dahil oldu.

Bu oyuncu değişikliklerinden sonra Adana Demirspor’un golü geliyor. Jakub Kosecki’nin asistini çok iyi değerlendiren Yunus Akgün takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Ev sahibi ekip bu gole 55.dakikada cevap verdi. Gelişen Trabzonspor atağında Lewis Baker’in ceza sahasına yaptığı ortayı çok iyi değerlendiren Vitor Hugo takımının beraberlik golünü kaydetti: 1-1

59.dakikada Adana Demirspor iki oyuncu değişikliği birden daha yaptı. Davide Lanzafame’nin yerine Mehmet Akyüz, Jakub Kosecki’nin yerine de Pa Dibba oyuna dahil oldu.

60.dakikada Trabzonspor’da bir oyuncu değişikliği yaptı. Joao Pereira’nın yerine Serkan Asan oyuna girdi.

61. ve 62.dakikalarda Trabzonspor sağlı sollu ataklarla Adana Demirspor kalesini yoklasa da bunda başarılı olamadı.

79.dakikada Adana Demirpor Mehmet Akyüz ile tekrar öne geçiyor: 1-2

90.dakikada Trabzonspor beraberliği sağladı. Kazanılan serbest vuruşu kullanan Lewis Beker’in ortasını çok iyi değerlendiren Vitor Hugo kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-2

Uzatma dakikalarında Adana Demirspor’da Joher Rassoul ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve maçta uzatmalara gitti.

Her iki uzatma dakikalarında da hem Trabzonspor hem Adana Demirspor yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve maç penaltı atışlarına gitti. (HABER: UĞUR BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor