5 Suriye uyruklu gözaltına alındı

(HABER MERKEZİ)-Adana ve Mersin’de terör örgütü operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 Suriye uyruklu kişinin bölücü terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri belirlendi.

Adana İl Jandarma Komutanlığınca, BTÖ’nün işbirlikçilerinin tespit edilmesine ve faaliyetlerinin ortaya çıkarılmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucu, Karataş ilçesi Tuzla mahallesinde ve Mersin ilinde ikamet eden (5) Suriye uyruklu şahsın geçmiş dönemdeSuriye’nin Ayn-el Arap (Kobani) bölgesinde PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri ve halen Karataş İlçesi Tuzla Mahallesinde bulunan mevsimlik tarım işçilerinin kaldıkları çadırlar bölgesinde BTÖ’nün propagandasını yaptıkları bilgisi alınmıştır.

Yapılan operasyon sonucunda (5) şüpheli Karataş ilçesi Tuzla mahallesinde ve Mersin ilinde yakalanmış olup, şüpheliler ile birlikte (1) adet Tabanca, (5) adet Tabanca Fişeği, (1) adet Tabanca Şarjörü, (5) adet Cep Telefonu, (5) adet Sim Kart,  (3) adet SD Mikro Hafıza Kartı, (1) adet Dizüstü Bilgisayar ele geçirilmiştir. Şüpheliler Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınmıştır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor